Ali İhsan Yavuz: 'Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu’ sözünü CHP’liler üretti; ispat ederlerse istifa ederim

Yavuz, “Post-truth kültürünün yansımalarını CHP’de gördüklerini” iddia etti, 31 Mart sonrası söylediği sözleri söylemediğini ifade etti

Fotoğraf: İHA

AK Parti Adapazarı İlçe Teşkilatı’nın düzenlemiş olduğu ‘Teşkilat Buluşması’ programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz da katıldı.

Bulışmada, ‘Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu’ sözünü CHP’lilerin ürettiğini, böyle bir sözün olmadığını söyleyen Yavuz, ispat ettikleri takdirde istifa edeceğini belirtti.

Yavuz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanvekili Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un insanları etkilediklerini ve farklı alanlara yönlendirmekle manipülasyon yaptıklarını iddia ederek, “CHP hasarlı okullarla ilgili ne söylediyse yüzde 100’ü yanlış” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sunumuna eleştirel sözlerle devam eden Yavuz, CHP’nin söylemiyle Elazığ depremi olmasaydı o okullar boşaltılmayacaktı sözlerine karşılık okulların Elazığ depreminden önce boşaltılmaya başlandığını dile getirdi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın da bu kültür sayesinde başkanlığını kazandığını belirten Yavuz, post-truth kültürünün yansımalarını CHP’de gördüklerini kaydetti. Kendisine atfedilen ‘Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu’ sözünü CHP’lilerin ürettiğini, böyle bir sözün olmadığını söyleyen Yavuz, ispat ettikleri takdirde istifa edeceğini belirtti.

CHP'nin post-truth kültüründen beslendiğini vurgulayan Yavuz, “Bizi tanımayan, bizi bilmeyen ya da aslında bizi iyi tanıdığı için korkudan ne yapacağını şaşıran ve bir anlamda manipülasyonun kurumsallaşmış bir görüntüsü halinde karşımızda duran bir CHP zihniyeti var. Onlar konuşacak, biz çalışacağız ve bu böyle devam edecek. Şu anda dünyada revaçta olan post-truth kültürünün en önemli yansımasını CHP zihniyetinde görüyoruz. CHP zihniyeti ezbercidir, sadece tribünlere oynar, tüm enerjisini hakikatin önemsizleşmesi için harcar. CHP post-truth kültüründen beslenir. Post-truth; 2016 yılında Oxford sözlüğü tarafından yılın kavramı seçilmiştir. Bu post-truth kültüründen beslenerek Trump seçimi kazanmıştır maalesef. Türkiye’de de bunun yansımalarını maalesef CHP’de görüyoruz. Post-truth şu demek; hakikat sonrası, yalanın siyaseti, gerçeğin anlamsızlaştırılması, değersizleştirilmesi ve bunun üzerine inşa edilen bir kültür. Post-truth kültüründen besleniyor CHP. Oxford sözlüğü tarafından yılın kavramı seçildi, aslında çok uzun süredir CHP’nin bunu nasıl uygulamaya çalıştığını bilseydi yılın en iyi, asrın en iyi post-truth kültüründen beslenenin de CHP olduğunu ilan ederdi” dedi.

Daha önce 'Böyle bir cümlem yok' demişti

Yavuz daha önce Twitter'dan gazeteci Fatih Portakal'ı etiketlediği tweet'inde "Değerli Fatih Portakal ve CHP'li yöneticiler başta olmak üzere bazı kişiler, bana atfedilen 'Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu ama fark edemedik' şeklindeki ifadeyi dillerine doladılar. Oysa böyle bir cümlem yok" demişti.

Ali İhsan Yavuz, 6 Mayıs 2019 tarihli Twitter paylaşımında “Hiçbir şey olmamış ise biz diyoruz ki kesinlikle bir şeyler oldu” ifadesini kullanıyor.

Ancak Yavuz, "Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu" cümlesini kendisinin söylemediğini ifade ediyor.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU