Suriye'deki el Hol kampında bulunan IŞİD’liler Irak'a nakledilecek

Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan el Hol kampında tutulan IŞİD’liler Irak'a nakledilecek. IŞİD’liler Musul’da Rabia bölgesinde kurulacak 4 bin çadırlık kampa taşınacak

Fotoğraf: AFP

Irak Meclisi Musul Milletvekili Şirvan Duberdani yaptığı yazılı açıklamada, Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı’nın Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan ve yaklaşık 32 bin kişinin yaşadığı Hol kampındaki IŞİD’liler ve göçmenlerin Irak’a getirilmesi için çadır kampı kurulumuna başladığını duyurdu.

Çadır kampının Musul’a bağlı Suriye sınırındaki Rabia bölgesinde kurulacağına dikkat çeken Duberdani, 4 bin çadırlık kampın yarısının tamamlandığını belirtti.

'Irak için tehlike oluşturur'

Bu kritik aşamada göçmenlerin Irak’a getirilmesinin Musul ve Irak için bir tehlike yaratacağını savunan Duberdani, Irak hükümetini kampı Musul yerel hükümetinin bilgisi dışında kurmakla suçlayan Musul yerel hükümetinin konuya ilişkin ciddi bir tutum sergilemesi gerektiğini belirtti.

Aralarında 50 ülkeden savaşçılarında bulunduğu binlerce IŞİD’linin bulunduğu Hol kampının mart ayında tamamen boşatılması planlanıyor.

1037947139.jpg
Fotoğraf: AFP

 

70 bin kişi kalıyor

Suriye’nin kuzeydoğusunda Haseke ili kırsalında bulanan el Hol Kampı’nda IŞİD mensuplarının aileleri ve bölgedeki çatışmalardan kaçan siviller tutuluyor. Kötü yaşam koşulları nedeniyle sık sık gündeme gelen kampta 70 binin üzerinde insan yaşam savaşı veriyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU