İran'dan ABD'ye: Hiçbir ülkeyi tehdit etmiyoruz, Washington ağır kayıplarını itiraf etmek zorunda kalacak

İran Genelkurmay Başkanlığı ve ülkenin ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney Tahran-Washington gerginliği ile ilgili açıklamalar yaptı

Fotoğraf: Pixabay

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Ebulfazl Şikarçi, Washington’un Irak’ta ABD askerlerinin konuşlu olduğu Ayn el-Esad üssüne füze saldırısının ağır sonuçlarını itiraf etmek zorunda olacağını belirtti.

Fars haber ajansının haberine göre Şikarçi, “Irak Başbakanı, operasyona 15 dakika kala bilgilendirdi, çünkü biz işgalci değiliz. Amerikalılar bilgilendirmedi, onlar zaten hazırdı, çünkü intikamın geleceğini biliyorlardı” dedi.

Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü İran'ın ABD'nin Irak'taki üssüne düzenlediği saldırı ile ilgili "Gelecek günlerde bunu itiraf etmek zorunda olacak, ağır kayıplarını gizli tutamayacaklar” diye konuştu.

Ayn el-Esad üssüne yönelik balistik füze saldırısı sonrası Pentagon, 64 Amerikan askerinin beyin travması geçirdiğini duyurmuştu. 
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Hamaney: İran kimseyi tehdit etmiyor ama...

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney de Tahran'da hava kuvvetleri komutanları ile bir araya geldiği toplantıda Washington yönetimine mesajlar verdi. 

Tasnim haber ajansında yer alan habere göre Hamaney, ülkesinin ABD ya da başka bir ülke için tehdit teşkil etmediğini fakat kendilerinin tehditlere yönelik güvenliklerini sağlamayı her zaman gözettiklerini belirtti. 

İran'ın karşı karşıya kaldığı yaptırımlar karşısında ülkenin çok sayıda fırsatı sağlamasının mümkün olduğunu söyleyen dini lider, düşman ülkelerin izlediği siyasetin çok daha karmaşık olduğunu kendilerinin izlediği yöntemlerin ise düşmanı felce uğratacağını söyledi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU