Thor: Ragnarok'ta Hela’nın Odin’i öldürdüğü silinmiş sahne yayımlandı

Hela’nın Odin’i acımasızca öldürmesini gösteren orijinal açılış sahnesi internette erişime açık hale geldi

Thor: Ragnarok, Taika Waititi’nin Marvel Sinematik Evreni’ndeki ilk çalışmasıydı (Disney/Marvel)

Hela’nın (Cate Blanchett) Odin’i (Anthony Hopkins) öldürdüğü orijinal Thor: Ragnarok açılış sahnesi internette yayımlandı.

Taika Waititi’nin Marvel Sinematik Evreni’ndeki ilk işi hem hayranların hem de eleştirmenlerin beğenisini kazanmıştı. Film, Thor serisine mizah aşılayarak onu ortalamadan ilgince evrilten kreatif seçimlere sahne olmuştu.

Filmin espri anlayışı ve Jack Kirby’nin çizgi roman çalışmalarını hatırlatan parlak renkli arka plan renklendirmeleri, Şimşek Tanrısı’nın kişiliğinde serinin uzun süredir yakalamaya çalıştığı bir dönüşümün simgesi oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Loki’nin (Tom Hiddleston) Odin’in kimliğine büründüğünü fark eden Thor (Chris Hemsworth), Odin’i eve geri getirme umuduyla kardeşini peşinden Dünya’ya sürüklüyor. Maalesef Odin’in evi olarak bilinen yere geldiklerinde mekanın çoktan yıkılmakta olduğunu görüyorlar.

Babalarını nerede bulacaklarını bilemeyen ikili Doctor Strange’in (Benedict Cumberbatch) yardımını istiyor, o da kardeşleri, Odin’in onları halihazırda beklediği Norveç’e götürüyor. Kısa süren görüşmeleri Odin’in, kardeşleri, Hela’nın oluşturduğu tehdide karşı uyarmasına anca yetiyor ve Odin veda ediyor. Parlak bir toza dönüşüp rüzgarla savrulmadan önce huzur içinde ölüyor. Ne var ki orijinal Ragnarok açılış sahnesi tamamen farklı şekilde kurgulanmış.

Marvel Studios, Marvel Sinematik Evreni’nin 23 filmlik serisini kutlamak için sahne arkası kesitleri ve silinmiş sahnelerle dolu ve ek olarak serinin en akılda kalan anlarının bir kısmının alternatif bölümlerini de içeren bir Infinity Saga seti çıkardı. Screen Rant'ta yer alan habere göre bu, Hela’nın Odin’i öldürmek için Loki ve Thor’dan dakikalar önce geldiği ara sokaktaki sahneyi de içeriyor. Zylice Liddell’in YouTube’da yayımladığı video şöyle: 

 

 

Bu sahnenin bir kısmı, Hela’nın zorlanmadan Mjölnir’i parçaladığı bölüm, Thor: Ragnarok’un tanıtımında kullanılmıştı. Fragmanlarda karşılaşma belirgin şekilde bir arka sokakta gerçekleşse de filmin vizyon kurgusunda büyülü çekicin yok oluşu Norveç’te gerçekleşiyor. 

Waititi’nin aktardığına göre test izleyicileri Odin’e çok üzüldükleri için ilk sahneyi farklı şekilde tekrar çekmeye karar vermişler. Odin’in ölüm sahnesi, eğlenceli ve hoppa olması beklenen bir film için fazla aşırı gelmiş. Orijinal kesit filmden çıkarılmış olsa da kardeşlerin savaşa hazırlanmak için zırh kuşanmaları ve kaçmak için Asgard’a giden Bifrost’u açmaları gibi bazı kilit öğeler beyazperdeye yansımış.

Geriye dönük düşünüldüğünde yapımcıların Thor: Ragnarok açılışının bu daha karanlık versiyonundan uzaklaşmaları anlaşılabilir. Odin’in oğullarına veda edip huzur içinde ölebildiği kurgu daha dokunaklıydı.

Alternatif kurguda Odin mırıldanan bir et yığını olarak görünüyor ve güldürmek için kurgulanmış tezatlıklar var. İşin ilginç kısmıysa, daha hafif tonuna rağmen, sahnenin orijinal kurgusunda Odin’in ölümünün daha karanlık hissettirmesi, belki de karakterin çaresizliğinden dolayı. İki versiyonun da kuvvetli ve zayıf yönler var ve hangisini tercih ettikleri neticede izleyenlere kalmış.

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU