Berkin Elvan'ın avukatları: İçişleri Bakanlığı dosyaya müdahale ediyor, delil karartılıyor

Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili davada polis memuru F.T.'nin 'olası kastla ölüme sebep olmak' suçlamasıyla yargılanıyor

Fotoğraf: Twitter

Berkin Elvan'ın Gezi Parkı eylemleri sırasında gaz kapsülüyle başından vurularak ölmesiyle ilgili davanın duruşması İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Bir sonraki duruşma 18 Mart'a ertelenirken, sanık polis memuru F.T.'nin teşhis işlemleri için hazırlanmasına karar verildi.

Duruşmaya Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, babası Sami Elvan, ablaları Özge ve Gamze Elvan ile avukatları katıldı. 

Duruşma öncesinde ortaya çıkan Jandarma Kriminal raporunda, Berkin Elvan'ın 'yasadışı eylemlerde bulunan gösterici grubun bulunduğu alanda bulunarak kendi güvenliği ile ilgili gerekli özeni göstermediği' belirtilerek tali kusurlu olduğu ifade edilmişti.

Artı Gerçek'ten Rıfat Doğan'ın ulaştığı bilirkişi raporunda Berkin Elvan'ı ölümüyle ilgili 'olası kastla ölüme sebebiyet vermek' suçlamasıyla yargılanan F.T.'nin, Elvan'ı istem dışı vurduğu da öne sürülmüştü. 

Duruşmada, bilirkişi raporuyla ilgili söz alan avukat Can Atalay, İçişleri Bakanlığı'nın dosyaya müdahale ettiğini öne sürerek, delil karartma suçlamasında bulundu.

Elvan ailesinin avukatlarından Çiğdem Akbulut ise, raporda Berkin Elvan'ın tali kusurlu sayıldığını ve raporu kabul etmenin mümkün olmadığını belirtti. 

Duruşmanın görüldüğü mahkemenin başkanı Canel Rüzgar, davanın bitmesi için gayret gösterdiklerini ve dinlenmemiş üç tanık polis kaldığını belirterek, bu polislerden bazılarının 'FETÖ üyeliği' suçlamasıyla kaçak olduğunu ifade etti. 

Bir sonraki duruşma, 18 Mart'ta saat 10.00'da görülecek.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU