Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekili hakkında soruşturma başlattı

Adalet Bakanı Gül, adli mercilerin harekete geçtiğini açıklamıştı

Fotoğraf: AA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk bayrağını yırtan AP üyesi, Yunan milletvekili Ioannis Lagos hakkında resen soruşturma başlattı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül "Adli mercilerimiz Ioannis Lagos hakkında harekete geçmiştir" ifadesini kullanmıştı.

Bakan Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetmişti:

Türk Bayrağını alenen aşağılayan kişi, bir ila üç yıl arası hapisle cezalandırılır. Adli mercilerimiz Ioannis Lagos hakkında harekete geçmiştir. Irkçılık karşıtlığını her fırsatta ifade eden uluslararası toplumu, hukukun gereği için işbirliğine davet ediyoruz.

Türk bayrağını yırtmıştı

Brüksel'de düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nun "Yunan Adalarında İnsani Durum" başlıklı oturumunda bölgedeki göçmenlerin durumu ele alınmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yunanistan'ın aşırı sağcı Altın Şafak Partisinin eski üyesi bağımsız AP milletvekili Ioannis Lagos, "Kimsenin burada Yunan vatandaşlarının durumunu konuştuğunu duymuyoruz. Herkes göçmenlerden bahsediyor, Yunan vatandaşlarının hakları ne olacak" demişti.

Lagos, Yunan vatandaşlarının yüzde 70'inin yasa dışı göçe karşı olduğunu, ülke halkının göçmenler tarafından saldırılara uğradığını iddia etmişti.

Lagos, "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz" diyerek kağıttan yapılmış Türk bayrağını yırtmıştı.

Oturumun yöneticisi itidal çağrısında bulunarak, bu tür davranışlara müsaade etmeyeceğini söylemişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU