Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'ndan Türk bayrağını yırtan Yunan vekile tepki

MHP lideri: Herkes kendine yakışanı yapar. Yunan bayrak yırtar, Türk milleti bayrağını yükseltir

Fotoğraf: AA

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Yunan parlamenter Yannis Lagos'un Türk bayrağını yırtmasına tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Herkes kendine yakışanı yapar. Yunan bayrak yırtar, Türk milleti bayrağını yükseltir" dedi.

Bahçeli Twitter'dan yaptığı açıklamada, Avrupa Parlamentosu’nda Türk bayrağının yırtılmasını şiddetle kınadığını ifade ederek "Şereften nasibini almamış soytarı ve ırkçı Yunan milletvekili hakkında lazım gelen bütün siyasi ve cezai tedbirlerin süratle alınmasını sabırsızlıkla ve acilen bekliyorum. Herkes kendine yakışanı yapar. Yunan bayrak yırtar, Türk milleti bayrağını yükseltir" ifadelerini kullandı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kurtuluş Savaşı'nda ve Kıbrıs Barış Harekatı’nda yüce Türk milletinin yazdığı tarihi, kürsülerde bayrak yırtma densizliği ile silemezsiniz. O ulu bayrak, onur ve gururla bağımsızlık ve egemenliğimizin sembolü olarak göklerde dalgalanmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

Brüksel'de düzenlenen AP Genel Kurulu’nun 'Yunan Adalarında İnsani Durum' başlıklı oturumunda Yunanistan'ın Altın Şafak Partisi'nin eski üyesi bağımsız AP milletvekili Yannis Lagos, "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz" diyerek kağıttan yapılmış Türk bayrağını yırtmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU