Yeni Malatyaspor'dan Trabzonspor'a: Guilherme ile iznimiz olmadan görüşülmesi futbolun kurallarına ve ahlakına uymamıştır

Yeni Malatyaspor Kulübü, Brezilyalı futbolcusu Guilherme'nin kulüpten izin alınmadan Trabzon'a çağrılarak transfer görüşmesi gerçekleştirdiğini öne sürerek sert bir bildiri yayınladı

Guilherme / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un Brezilyalı futbolcusu Guilherme Costa Marques'in kulübün izni olmadan Trabzonspor tarafından şehre çağrılarak transfer görüşmeleri yapıldığı iddiasıyla yayınladığı yazılı açıklamada, bordo-mavili kulübe yüklendi.

 

 

Sarı-kırmızılı takımın resmi Twitter hesabından yayınlanan açıklamada, "Trabzonspor, sözleşmeli futbolcumuz Guilherme ile kulübümüzün yazılı izni olmadan görüşmeler yapmış ve futbolcumuzu bu sabah itibarıyla iznimiz dışında Trabzon'a çağırmıştır. Kamuoyunun malumu üzere futbolcumuzun asıl sahibi olan Alvarenga Kulübü ile yapmış olduğumuz sözleşmenin çıkış maddesini kullandıklarını düşündüğümüz Trabzonspor Kulübü'ne ve değerli camiasına bir bilgilendirme yapma zarureti doğmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Trabzonspor ile Malatyaspor'un yıllara mal olmuş bir dostluğunun olduğu hatırlatılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Her ne şartta olursa olsun futbolcumuz ile bizim iznimiz olmadan görüşülmesi(ayartılması) futbolun yazılı çizili kuralları dışında, ahlakına uymamış ve Trabzonspor gibi büyük bir camiayı yönetenlere yakışmamıştır. Her bulduğu fırsatta dürüstlükten, futbol ahlakından bahsedenlerin bugün günü kurtarmak adına yaptıkları büyük camiamız tarafından hiçbir zaman unutulmayacak, FIFA kurulları önünde Malatyaspor camiasının hakkı korunacaktır.

Türkiye'de 31 Ocak'ta sona erecek ara transfer döneminin bitmesine az bir süre kaldığı yapılan açıklamada, "Kulübümüzü mağdur etmek adına bu işe soyunanları değerli Trabzonspor camiasının da kabullenmeyeceğine inanıyor, kamuoyuna saygılar sunuyoruz" değerlendirmesinde bulunuldu.

Bu sezon Yeni Malatyaspor formasıyla 4 UEFA Avrupa Ligi, 4 Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere toplamda 26 karşılaşmada görev yapan Guilherme, 7 gol, 6 asistlik performans sergiledi.

Beşiktaş'a transferi TFF harcama limitlerine takılmıştı

Geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş'a transfer olacağı konuşulan Guilherme'nin transferi, siyah-beyazlı kulübün Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) belirlediği Takım Harcama Limitleri'nin dışında kalması nedeniyle olumsuz sonuçlanmıştı. 

Guilherme'nin menajeri Marcelo Robalinho, sosyal medya hesabından, "TFF harcama limitleri nedeniyle Beşiktaş ile anlaşamadıklarını, Guilherme'nin Süper Lig'in en iyi oyuncularından biri olarak Yeni Malatyaspor'da devam edecek" bilgisini paylaşmıştı.

 

 

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, Guilherme'nin Beşiktaş'a transfer olmasına ilişkin 11 Ocak'ta yaptığı açıklamada, "Oyuncunun görüşme gerçekleştirdiğini biliyorum ama Beşiktaş’ın bizi aramaması etik değil müsaade almaları gerekiyordu" demişti.

Beşiktaşlı yetkililer için "Bizi aramadan transferi bitirdilerse bu etik değil" diyen Adil Gevrek, şunları kaydetmişti: 

Beşiktaş tarafından bizi kimse aramadı. Oyuncunun görüşme gerçekleştirdiğini biliyorum ama Beşiktaş’ın bizi aramaması etik değil müsaade almaları gerekiyordu. Ancak herhangi bir talepte bulunulmadı. Biz Guilherme’ye zaten büyük takım isterse yardımcı oluruz demiştik. Hukuken Beşiktaş bizimle görüşmeden oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Benevento ile anlaşabilir. Oyuncuya biz zaten izin verdik bizi arayacaklarını söylediler ancak bizi arayan olmadı. Oyuncunun menajeri 2 gün önce bize Beşiktaş ile anlaştık onlar da sizi arayacak demişti ama kimse aramadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU