CHP’li Ağbaba: İmamoğlu kalmaya gelmişti; biz ‘git’ deyip yolladık

İmamoğlu’nun deprem bölgesinin ardından Erzurum’da kayak tatili yapması eleştirilmeye devam ediyor

Fotoğraf: Twitter / ekrem_imamoglu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’nın “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Malatya ve Elazığ’da deprem bölgelerini dolaştıktan sonra, Erzurum Palandöken’de kayak tatili yapmasını nasıl karşıladığına” dair sorusunu yanıtladı.

Ağbaba “İmamoğlu buradan gitmek istemedi ki, kalmaya gelmişti. Yardımların hepsi dağıtılıp, sorun bir nebze olsun çözülünceye kadar da kalmak istedi ama biz kalma burada git deyip yolladık” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu’nun 6.8’lik depremin ardından Erzurum’a ailesiyle kayak tatiline gitmesi eleştirilmişti.

Sarıkaya, CHP'li Ağbaba’ya İmamoğlu'nun kayak tatilini sordu; Ağbaba'nın şu sözlerini aktardı:

Telefon kayıtları ortada. Şu an öğle saatine geliyor, sabahtan bu ana kadar 8-10 kez aradı. Biraz önce son aramasını kapattım; Pötürge’nin Bakımlı Köyü’nün çadırlarında sorun varmış, ‘Ne yapabiliriz?’ diye soruyor. Burada olup da meseleye bu denli vakıf olamayan, işi takip etmek yerine, poz veren onlarca isim sayarım. İmamoğlu’nun aklı bir an olsun buradan ayrılmıyor, buna sadece ben ve arkadaşlarım değil, köylü tanıktır...

Ağbaba İmamoğlu’nun tanınmış bir isim olduğunu söyleyerek, “Öyle olunca birçok insan işi gücü bırakıp yanına gitmek için didiniyor, kurtarma ve yardım işi aksıyor. Bu tür felaketlerde yerel olmayan siyasi kimlikler olay yerinde bulunmamalı. Çünkü işin aksamasına neden oluyorlar…” dedi.

 

Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU