CHP İstanbul Kongresi öncesi saflar netleşti, Toprak’tan Kaftancıoğlu’na destek geldi

Independent Türkçe'nin CHP İstanbul kongresi ile ilgili haberi ses getirdi. Partinin etkili isimlerinden Toprak, Kaftancıoğlu’na desteğini açıkladı

CHP İstanbul Kongresi, 9 Şubat 2020 günü yapılacak / Fotoğraf: AA

Yeni il başkanı ve yönetiminin belirleneceği CHP İstanbul İl Kongresi, 9 Şubat 2020'de Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mevcut başkan Canan Kaftancıoğlu’na desteğini açıklarken, Kaftancıoğlu’na muhalif isimlerin aday arayışları da sürüyor.

Toprak’tan Kaftancıoğlu’na destek açıklaması

İl başkanlığına aday olarak Beşiktaş Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Selçuk Sarıyar’ın ismini dillendirdiği iddia edilen CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak da kongrede tavrı merak edilen isimler arasındaydı.

Independent Türkçe’nin CHP İstanbul Kongresi’ne dair gelişmeleri haberleştirmesinin  ardından bir açıklama yapan Toprak, Kaftancıoğlu’nu destekleyeceğini duyurdu.

Independent Türkçe’ye de konuşan Toprak, “Şu an birlik ve beraberlik zamanı. Genel Başkanımız da bunu dile getirdi. Bütün partililerimize sahip çıkarak iktidar yolunda büyük bir adım olacak kongreyi gerçekleştireceğiz” dedi.

erdoğancanan.jpg
Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen Erdoğan Toprak, Canan Kaftancıoğlu'na desteğini açıkladı / Fotoğraf: AA

 

Muhalefet aday belirlemeye çalışıyor

Bu gelişmeye karşın Kaftancıoğlu’na karşı ikinci bir aday çıkarılması için muhalif isimler arasında görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Kaftancıoğlu’na muhalif isimler arasında Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezgi, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun da olduğu iddia edildi.

Kaftancıoğlu’nun geçen yerel seçimde bu kişilerin yeniden aday gösterilmesine karşı çıktığı iddia edilmiş, her üç ismin de Kılıçdaroğlu’nun bastırmasıyla yeniden aday oldukları öne sürülmüştü.

cemal canpolat.jpg
Cemal Canpolat da adaylık için zemin yokluyor / Fotoğraf: AA

 

Haftasonuna kadar tablo netleşecek

Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu’nun Kaftancıoğlu’na karşı bir kadın aday önerisinde bulunduğu buna karşın CHP eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın ise ismi üzerinde uzlaşı sağlanması durumunda muhalefetin ortak adayı olarak çıkmak istediği kaydedildi.

Canpolat’ın ortak aday gösterilmesini savunanlar, Alevi kimliğinin ön planda olmasından dolayı Kaftancıoğlu’nu destekleyen ilçe yönetimlerinin olduğu yerlerdeki kimi Alevi delegelerin de oyunu alabileceğini iddia ediyor.

Taraflar arası görüşmelerin sürdüğü hafta sonuna kadar Kaftancıoğlu’na karşı aday çıkıp çıkmayacağının netleşeceği de belirtildi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU