Babasına çarpıp “Cinler kovalıyor” diyen kadın sürücüye “Cezai ehliyeti yoktur” raporu verilmesine isyan etti

Medeni Tazegül’e arabayla çarpıp ölümüne neden olan Senanur Ç.’nin kazadan sonra “Cinler kovalıyor” dediği iddia edilmişti. Tazegül’ün kızı, Senanur Ç.’ye “Akut Psikotik Bozukluk” tanısı ile "Cezai ehliyeti yoktur" raporu verilmesine itiraz etti

Damla Tazegül Üstün, babası Medeni Tazegül'ün ölümüne neden olan sürücünün cezalandırılmasını istedi / Fotoğraf: Independent Türkçe

Üç çocuk babası 58 yaşındaki Medeni Tazegül, 3 Aralık 2019 günü yaşadığı Sakarya’ya bağlı Serdivan semtinde 23 yaşındaki Senanur Ç.’nin kendisine aracıyla çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Yaşanan olayın ardından kızı Damla Tazegül Üstün, babasının ölümüne neden olan Senanur Ç.’nin yargılanması talebiyle sosyal medyada kampanya başlattı ve şu iddialarda bulundu:

Önce duraktaki kişilere sonra demir kapıya ardından babama son olarak iki araca daha çarpmıştır. Aracı durdurmadan kaçmaya çalışırken annesi el frenini çekip aracı durdurmuştur. Bunun üzerine Senanur Ç. görgü tanıklarının ifadesine göre araçtan indikten sonra ‘Cinler kovalıyor. Görmüyor musunuz? Kaçmamız gerekiyor’ diyerek olay yerinden uzaklaşmaya çalışmıştır. Aracı durdurmayan Senanur,  babamın canını almıştır.

kazaanı.jpg
Senanur Ç.'nin kazanın ardından "Cinler kovalıyor" dediği iddia edildi / Foto: Independent Türkçe

 

Psikopatik bozukluk tanısı kondu

Kazanın ardından soruşturmayı sürdüren savcılığın talebi ile Senanur Ç.'nin akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Eskişehir Yüksek Güvenlikli Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesine sevki gerçekleştirildi.

Üstün, altı hafta boyunca hastanede gözetim altında tutulan Senanur Ç. hakkında hazırlanan raporda “Akut Psikotik Bozukluk” tanısı konarak cezai ehliyetinin olmadığının iddia edildiğini kaydetti.

damlatazegül1.jpg
Medeni Tazegül, 3 çocuk babasıydı. Ailesi karara tepkili / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Rapora itiraz ettik. Amacım cezadan kurtulmasını engellemek"

Tazegül ailesi ise karara tepkili. Üstün, aile olarak avukatları aracılığı ile bu rapora itiraz ettiklerini belirterek tepkisini şu iddialarla dile getirdi:

Sakarya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencisi , İngilizce ve ehliyet kursuna giden bir kız nasıl şizofren oluyor? Senanur şizofren ise ciddi belirtileri vardır. Bu aile ne kadar çocuklarına karsı ilgisiz ki bunu fark etmiyor ve çocukları tedavi olsun diye uğraşmıyor. Hadi diyelim bu kız gerçekten şizofren, neden bırakılıp ailesine teslim edildi. Neden tedaviye alınmadı. Şimdi cezai ehliyeti yok denilecek. Amacım cezadan kurtulmasını engellemek.

Üstün önümüzdeki günlerde iddianamenin açıklanması ile dava sürecinin başlayacağını da kaydetti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU