Kılıçdaroğlu’ndan ‘liberallerle yemek’ eleştirilerine yanıt: Gündemimiz geçmişte kimin ne yaptığı değil

CHP lideri: Bizim esas meselemiz şu anda demokrasiden, yargının bağımsızlığından, basının özgürlüğünden, demokrasiden yana olanların aynı tarafta olmasıdır

Kılıçdaroğlu’nun yemeğine T24 yazarları ve yöneticileri katılmıştı. Yemekte Doğan Akın, Hasan Cemal, Aydın Engin, Tayfun Atay, Murat Sabuncu gibi isimler yer almıştı. (Fotoğraf: T24)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, liberal çizgide olarak tanınan T24 yazarlarıyla birlikte gerçekleştirilen yemeğin ardından gelen eleştirilere yanıt verdi.

Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek, CHP’de bir grubun liberallerin AK Parti'yi iktidarda tutan ve güçlendiren grup olduğunu söyleyerek Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiğini hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Erdoğan'ın işine gelir"

Zeyrek, CHP liderinin bu eleştirilere cevabını şöyle aktardı:

Bizim tercih yapmamız gerek. Demokrasiden yana mı olacağız, otoriter rejimden mi? Ülkede bütün bu olumsuzluklar yaşanırken eski tartışmaları gündeme getirmek anlamlı değil. Bu nedenle bizim asıl gündemimiz geçmişte kimin ne hata yaptığı değil. CHP olarak bizim de hatalarımız olmuş. Bizim esas meselemiz şu anda demokrasiden, yargının bağımsızlığından, basının özgürlüğünden, demokrasiden yana olanların aynı tarafta olmasıdır. Kavgaymış, intikammış, ‘geçmişte bize destek vermedi, iktidarı destekledi'ymiş… Bu tür ayrışmaların tümü Erdoğan'ın işine gelir. Bizim acil sorunumuz demokrasidir. Herkes özgürce yaşasın istiyoruz. Bu doğrultuda hareket ediyoruz.”

"Ağırıma giden..."

CHP lideri Dışişleri Bakanlığı’na yapılan atamaları da eleştirdi:

Erdoğan bu bakanlığın önemini hiçbir zaman anlamadı. Yılların birikimine sahip büyükelçileri monşerler diyerek küçük gördü. Ağrıma giden en temel nokta şu: Türkiye'yi dışarıda saygın diplomatlarımızın temsil etmesi gerekirken, ayakkabı kutusunda rüşvet aldığı söylenen, rüşvetle suçlanan isimler önemli başkentlerde büyükelçi yapıldı. Bu tarihe ihanettir. Rüşvetle suçlanan insanların büyükelçi atandığı ülkede Türkiye saygı görür mü? Büyükelçi olmak sıradan bir iş değildir. Liyakat diyoruz, işi ehline verin diyoruz, onlar ehli yerine rüşvetçilere veriyor.

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU