Erbil’de Türk diplomatın öldürülmesi soruşturmasında 1 zanlı tutuklandı

Irak Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil'de Türk Başkonsolosluk görevlisinin öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında Şırnak'ta yakalanan zanlı tutuklandı

Türk diplomatının öldürülmesi soruşturmasında bir zanlı tutuklandı / Fotoğraf: AA

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu görevlisi Osman Köse'nin 17 Temmuz 2019'da bir restoranda uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, saldırıyla bağlantılı olduğu tespit edilen ve hakkında "tutuklamaya yönelik yakalama" kararı bulunan şüpheli F.Ç, Şırnak Emniyet Müdürlüğü ve MİT ekipleri tarafından yürütülen çalışma sonucu Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaparken yakalandı.
Adli makamlara sevk edilen F.Ç, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erbil'de 17 Temmuz 2019'da bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli diplomat Osman Köse şehit olmuş, saldırıda 2 Irak vatandaşı da hayatını kaybetmişti.

20 Temmuz’da da saldırının faillerinden Mazlum Dağ ve Muhammet Bisksiz ve kendilerine yardım ve yataklık eden 3 kişi, Erbil Asayişi tarafından yakalanmıştı.

Daha sonra ifadesi alınan Mazlum Dağ, saldırıyı itiraf ederek, bir kaç ay önce Fatih Botan adlı PKK’li ile planı hazırladıklarını ve hedefin de Osman Köse olduğunu söylemişti.
 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU