14 "Akil İnsan" Kadir İnanır'a destek verdi, Bakan Soylu'yu özür dilemeye çağırdı

Selahattin Demirtaş'ın kitabından uyarlanan tiyatroya oyununu izlemeye gittiği için İçişleri Bakanı Soylu tarafından eleştirilen İnanır'a, Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan 14 isim destek verdi

Kadir İnanır / Fotoğraf: AA 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın hapishanede yazdığı “Devran” isimli öyküden yola çıkılarak hazırlanan tiyatro oyununu izlemeye giden sinema sanatçısı Kadir İnanır’a “Eksik yapmışsınız Kadir Efendi” diyerek tepki gösterdi.

Soylu’nun bu çıkışının ardından Kadir İnanır’a destek kendisi gibi Akil İnsanlar Heyeti’nde bulunan 14 isimden geldi.

Bakan Soylu’ya özür daveti

14 “Akil İnsan”, “Kadir İnanır’ın yanındayız” başlıklı bir açıklama yaptı.

"Ülkenin ve kişilerin güvenliğini sağlamakla görevli bir bakanın tanınmış bir sanatçıyı hedef göstermesi kesinlikle kabul edilemez” denilen açıklamada, “Bu söylem, sorunların barış içerisinde çözümüne ve bunu temsil eden kişilere yönelik olduğu oranda, durum demokrasi ilkeleri bakımından daha vahim hale gelmektedir. Kadir İnanır’ın yanında duruyor, bakanı sözlerini geri almaya ve özür dilemeye davet ediyoruz” denildi.

Kürt sorununa çözüm arayışları sürerken, çözüm sürecinin ayrıntılarını kamuoyuyla buluşturmak için kurulan Akil İnsanlar Heyeti’nde 63 kişi vardı. Bu heyette yer alan ve Kadir İnanır’a destek veren isimler şöyle:

Ahmet Faruk Ünsal, Ali Bayramoğlu, Baskın Oran, Celalettin Can, Doğu Ergil, Etyen Mahçupyan, Fuat Keyman, Levent Korkut, Nihal Bengisu Karaca, Oral Çalışlar, Öztürk Türkdoğan, Vahap Coşkun, Yıldıray Oğur, Yücel Sayman.


Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU