'FETÖ borsası' iddiasıyla yargılanan iki savcı meslekten atıldı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Bozkurt ve Karabacak'ın sorumluluklarında olmayan soruşturmalar hakkında sorgulamalar yaptıkları, edindikleri bilgileri paylaştıkları ve maddi menfaat temin ettikleri iddia ediliyor

Fotoğraf: AA

İstanbul Adliyesi'nde 'FETÖ borsası' kurdukları iddiasıyla açığa alınan cumhuriyet savcıları Lütfi Karabacak ve İsmet Bozkurt’un HSK 2. Dairesi tarafından meslekten çıkarılmalarına karar verildi. İki savcı 10 Aralık 2019’da HSK tarafından açığa alınmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, daire verdiği kararı HSK Kanunu madde 69’un son fıkrasına dayandırdı. Bu madde ise şu şekilde:

Disiplin cezasının uygulanmasını gerektiren fiil suç teşkil etmezse ve hükümlülüğü gerektirmezse bile mesleğin şeref ve onurunu, memuriyet nüfus ve itibarını bozacak nitelikte görüldüğü takdirde meslekten çıkarma cezası verilir.

Ayrıca 2. Daire, karar kesinleşinceye kadar iki savcının açıkta kalmaya devam etmesini de kararlaştırdı.

İstanbul Adliyesi’ndeki 'FETÖ borsası' iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sonunda, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, HSK tarafından açığa alınan savcılar İsmet Bozkurt ve Lütfi Karabacak’ın sorumluluklarında olmayan soruşturmalar hakkında sorgulamalar yaptıkları, edindikleri bilgileri paylaştıkları ve maddi menfaat temin ettikleri iddia ediliyor. 

Sanık iki savcının, “rüşvet”, “görevi kötüye kullanma”, “nüfuz ticareti”, “göreve ilişkin sırrın açıklanması” ve “gizliliğin ihlali” suçlarından 7 yıl 10 aydan 28 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor. 


Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU