Jennifer Lopez geri çevirmekten pişmanlık duyduğu Oscarlık rolü açıkladı

Lopez, 2002 yapımı Sadakatsiz’deki başrolün kendisine teklif edildiğini ama rolü kabul etmediğini söyledi. Rol, Diane Lane’e Oscar adaylığı getirmişti

Jennifer Lopez son filmi Hustlers'taki rolüyle eleştirmenlerden övgü toplamıştı (AP)

Her oyuncunun bir kaçan balığı vardır. Will Smith geçenlerde, zamanda geri gidebilse genç haline Vahşi Vahşi Batı’yı (Wild Wild West) boş verip Matrix’i seçmesini salık vereceğini itiraf etmişti. Şimdi de Jennifer Lopez, oyuncusuna Oscar adaylığı kazandıran bir rol ile ilgili açıklamalarda bulundu. J-Lo, kariyerindeki tek pişmanlığı şöyle dile getirdi:

Evet. Sadakatsiz (Unfaithful) adında bir film vardı. Rol bana teklif edilmişti ve o zaman senaryonun ayaklarının henüz yere basmadığını düşünmüştüm. Adrian Lyne’ın işin hakkından geleceğini bilmem gerekirdi ama akıl edemedim. Diane Lane rol için mükemmeldi, rol ona biçilmiş kaftan gibiydi ama bunu düşündüğümde... Hakikaten topuğuma sıkmak istiyorum. Gerçekten.

Jennifer Lopez’in diğer tutkularının içinde dans etmenin de olduğu düşünüldüğünde, bu gerçekten gözü pek bir açıklama (Lütfen topuğuna sıkma). Oyuncu, 2002’de Sadakatsiz’le ilgili değerlendirmelere dahil edilmesi konusunda samimiydi. O dönem, J-Lo’nun oyunculuk kariyerinin altın çağıydı, Yeter (Enough), Aşk Masalı (Maid in Manhattan) ve kötü şöhretli Gigli de dahil olmak üzere akıllarda en çok kalan rollerini o sıra canlandırdı.

Vanity Fair’e konuşan Jennifer Lopez, filmin ardındaki vizyonu senaryoyu okuduğunda göremediğini, projenin ardındaki yetenekli yönetmene güvenmiş olmayı dilediğini söyledi. Adrian Lyne, Flashdance, Öldüren Cazibe (Fatal Attraction) ve Dehşetin Nefesi’nin (Jacob’s Ladder) efsanevi yönetmeni. Sadakatsiz, Diane Lane’e ilk ve kariyerindeki tek Oscar adaylığını kazandırmıştı ve bu adaylık J-Lo’ya gidebilirdi!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sadakatsiz, Diane Lane’in karakterinin, kendinden genç bir adamla romantik bir ilişkiye girmesi ve kocasının (Richard Gere canlandırmıştı) bu ilişkinin yavaş yavaş farkına varmasını anlatan bir gerilim filmiydi. Film 50 milyon dolarlık (yaklaşık 294,6 milyon TL) bütçesiyle uluslararası gişede yalnızca 119 milyon dolar (yaklaşık 701 milyon TL) hasılat yaptı ve eleştirmenlerden karışık değerlendirmeler aldı. Yine de Diane Lane’in performansı izleyenleri etkilemeyi başarmış ama o senenin Oscar’ı neticede Saatler’deki (The Hours) performansından dolayı Nicole Kidman’a gitmişti.

Jennifer Lopez, kariyeri boyunca Oscar şanına erişmeye birkaç kez yaklaştı. Oyuncu 1997’de Selena’daki performansından dolayı olumsuz eleştirilerin hedefi olmuştu. Lorena Scafaria’nın Hustlers’ındaki performansından sonra, 2019 oyuncunun yılı olabilir gibi görünüyordu. Fakat geçen hafta sonu Altın Küre ödüllerinde en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü kaybettikten sonra Oscar ödüllerinde de aday gösterilmedi.

Pazartesi sabahı J-Lo’nun Oscar adayı gösterilmediğini öğrendiklerinde, hayranlar Akademi’nin seçimlerine tepki gösterdi. Oscar geleneğinin dikkate almadığı tek performans elbette sadece J-Lo’nunki değildi- adaylıkların geneli sinema severlerin tepkisini topladı. Oyuncu kadrosu ağırlıkla kadınlardan oluşan film, Wall Street müşterilerini ilaçla uyuşturup ayaklarını kaydıran striptizcilerin gerçek hikayesine dayanıyor.

Hustlers, 20 milyon dolarlık (yaklaşık 117,8 milyon TL) bütçesiyle uluslararası gişede 157,4 milyon dolar (yaklaşık 927,5 milyon TL) hasılat yaparak ciddi bir başarı yakaladı. 

Hustlers, gerçek hayattaki Ramona, Samantha Barbash’i kızdırdı ve eski striptizci şimdi yapımcılara karşı açacağı milyonlarca dolarlık tazminat davasının dosyasını hazırlıyor.

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU