İstanbul Ekonomi Araştırma Genel Müdürü Selçuki: CHP’nin önünde bir tehdit var, ikinci dalga geliyor

Selçuki, Babacan’ın kuracağı partinin, CHP üzerindeki etkisini değerlendirdi

Fotoğraf: Reuters

İstanbul Ekonomi Araştırma Genel Müdürü Can Selçuki, eski bakanlardan Ali Babacan’ın kurmayı planladığı partisinin siyasetteki olası etkilerine dair değerlendirmede bulundu.

Selçuki, “CHP’nin önünde tehdit var” diyerek, İYİ Parti’nin ardından Babacan’ın kuracağı partinin de CHP’den bir miktar oy alabileceğini öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biz10 TV'nin Youtube’da yayınlanan programında Çağlar Cilara'nın sorularını yanıtlayan Selçuki, Babacan’ın CHP'nin oylarını erittiğini savundu.

"AK Parti'nin oyu yüzde 33"

AK Parti’nin oyunun yüzde 33 olduğunu ifade eden, Babacan ile ilgili olarak da konuşan Selçuki şu değerlendirmeyi yaptı:

CHP’nin oy kaybı, şu anda kararsızlara ve ‘oy vermem’lere gidiyor. Yaklaşık yüzde 14-15 oranında kararsız seçmen var. CHP’nin önünde bir tehdit var. Birincisi yereldeki başarıyı merkeze kanalize edebilmenin yolunu bulmak zorunda. İkincisi ise; 2002’den beri, geleneksel olarak kendini merkez sağda tanımlamayan ama kendini seküler ve laik tanımlayan, laik yaşam tarzı kaygısı üzerinden AK Parti’ye oy vermeyip CHP’ye oy vermiş bir merkez sağ seçmen var.  ANAP, DYP seçmeni… Bunların bir kısmı İYİ Parti’ye gitti. CHP’yi yüzde 25-26’lardan yüzde 23’lere düşüren buydu. Şimdi ikinci bir dalga geliyor. Bu da Sayın Babacan’ın kuracağı parti.

Cilara’nın “Babacan, AK Parti’den olduğu kadar CHP seçmeninden de oy alacak” demesinin üzerine Selçuki, “Evet. AK Parti içerisinden oy alma potansiyeli daha fazla ama CHP içerisinden de Babacan’ın alır demiyorum, hitap edeceği 3-4 puanlık bir kesim var” ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe, BİZ10 TV

 

DAHA FAZLA HABER OKU