'Hafter milisleri saldırılarına devam için Trablus'un güneyinde toplanıyor'

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı kaynaklar açıklama yaptı

Fotoğraf: Reuters

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı kaynaklar Hafter milisleri saldırılarına devam etmek için Trablus'un güneyinde toplandığını duyurdu. 

Kuzey Afrika ülkesinin doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’in, ateşkes görüşmelerinin ardından oluşturulan anlaşmayı imzalamadan Moskova'dan ayrılması sonrası gözler bölgeye çevrilmiş durumda. 

Libya hükümetine bağlı askeri kaynaklar, BAE'ye ait zırhlı araç ve topların Hafter milislerinin ana karargahı olan Terhune'ye ulaştığını açıkladı.

Konuyla ilgili TBMM'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türkiye olarak bölgemizde, çevremizde barış ve huzurun hakim kılınması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Problemlerin, sorunların da bir şekilde barışçıl yöntemlerle, siyasi şekilde çözümlenmesinden yanayız. Bu çalışmalar sürmektedir." diye konuştu.

Akar, "Libya'daki ateşkesin büyük ölçüde uygulandığını görüyoruz, arazide, alanda. Tabii bunu sonuna kadar destekliyoruz." dedi.

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL), de Libya'daki taraflardan ateşkese bağlı kalmalarını ve devam eden diplomatik çabalara destek olmalarını istedi.

UNSMIL tarafından yapılan yazılı açıklamada, "UNSMIL, Trablus'taki sivil nüfus, evlerini terk eden yüz binlerce insan ve okullarına gidemeyen 116 bin çocuk adına, tarafları devam eden diplomatik çabalara bir fırsat vermek için ilan edilen ateşkese bağlı kalmaya çağırıyor." ifadesine yer verildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU