Libya’da Hafter, Türkiye ve Rusya’nın ateşkes çağrısını kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaptığı ateşkes çağrısından sonra Sarraj yönetimindeki Ulusal Mutabakat Hükümeti, ateşkes çağrısından memnun olduklarını belirtmiş, Hafter yönetimi ise çağrıyı reddetmişti

Fotoğraf: Reuters

Libya’nın doğusundaki darbeci lider Halife Hafter'e bağlı güçler, Türkiye ve Rusya’nın Libya'ya yönelik yerel saatle 12 Ocak 00.00'da Türkiye saati ile 01.00'da başlayacak ortak ateşkes çağrısını kabul etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hafter'e bağlı güçlerin Sözcüsü Ahmed el-Mismari, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı görüntülü mesajında, Libya'nın batısındaki "operasyonlarına ilişkin ateşkes çağrısını kabul ettiklerini" ancak karşı tarafın ateşkesi ihlal etmesi halinde şiddetle karşılık vereceklerini kaydetti.

Sarraj memnun olmuş Hafter reddetmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaptığı ateşkes çağrısından sonra Fayiz es-Serrac yönetimindeki Ulusal Mutabakat Hükümeti, ateşkes çağrısından memnun olduklarını belirtmişti. 

Halife Hafter yönetimindeki Libya Ulusal Ordusu lideri Halife Hafter, Türkiye ve Rusya'nın ateşkes çağrısını reddettiklerini duyurmuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU