Selvi: Aile ve Çalışma Bakanı Selçuk hiç uyumadan 56 saat çalışıyormuş

Selçuk’la görüşmesini aktaran Selvi, bakanın, asgari ücret için “Gönül isterdi ki daha yüksek rakamları verebilseydik” dediğini aktardı

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un hiç uyumadan kesintisiz çalıştığını yazdı.

Selvi, Selçuk’a hiç uyumadan ne kadar çalıştığını sorduklarını ifade ederek, rekorun 56 saat olduğunu aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selçuk için “Çok okuyor. Güne Türk kahvesi içerek başlıyor. Gün içinde kaç kahve içtiğini hiç hesap etmemiş ama 10’un altına düşmüyor” diyen Selvi, “Gece geç saatlere kadar çalışmasını anlarım da hiç uyumadan kesintisiz çalıştığını yeni öğrendim. Hiç uyumadan ne kadar çalıştığını sorduk, rekor 56 saatmiş. Bunu duyunca gözlerim fal taşı gibi açıldı. ‘Peki neden uyumuyorsunuz?’ diye sorma ihtiyacı hissettim o şaşkınlıkla. ‘Bir şeye takıldım mı, onu sonuçlandırıncaya kadar takip ediyorum, araştırıyorum, inceliyorum ve sonuçlandırıyorum. O arada bakmışım başka bir gün olmuş’ diye anlatıyor” ifadelerini paylaştı.

“Gönül isterdi ki daha yüksek rakamları verebilseydik”

Selvi, Selçuk’un şimdiye kadar iki bakanlığın birleşmesi çalışmalarına ağırlık verdiğini ifade ederek şunları kaydetti:

Bundan sonra aile ve kadına şiddet konularında daha çok ön plana çıkacak gibi. Bizim sohbetimiz de kadına şiddet konusunda başladı. Hepimiz bu konuda duyarlı olduğumuz için saatlerce konuşacaktık. Ama başarılı muhabirimiz Hacer Boyacıoğlu’nun sorusu ise asgari ücret konusundan gelince ibre bir anda çalışma hayatına döndü. Asgari ücret için ‘Gönül isterdi ki daha yüksek rakamları verebilseydik’ dedi. Konu hemen kıdem tazminatına geldi. Ama masada üç EYT’li olunca tahmin ettiğiniz gibi oraya bir girdik, çıkmak mümkün değil. Peki sonuç aldık mı? Tabii ki hayır.

 

Hürriyet 

DAHA FAZLA HABER OKU