Mersin'de sel felaketi: 2 kişi hayatını kaybetti, araçlar üst üste yığıldı

Mersin'de başlayan kuvvetli sağnak yağış hayatı felç etmeye devam ediyor. 12 saatte 140 kilogram yağış düşen Mersin'de, ekipler gece boyunca çalıştı. Sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti

Mersin'i etkisi altına alan kuvvetli yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. 12 saatte metrekareye 140 kilogram yağışın düştüğü Mersin'de hayat durma noktasına geldi.

Özellikle merkez ilçe Mezitli'de saat 01:00 sıralarında şiddetini arttırarak yağan yağmur nedeniyle bazı bölgelerde su taşkınları oluştu.

Eski Mezitli Yolu, Kandak Deresi, GMK Bulvarı ve Akkent Mahallesi'nde çalışmaları yoğunlaştıran ekipler, gece boyu yürütülen çalışmalarını sürdürdü.

mersin sel aa (1).jpg
Fotoğraf: AA

 

Bir kişi toprak altında kaldı, bir kişi boğuldu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de gece yarısından itibaren kenti etkisi altına alan yoğun yağışlar nedeniyle sahaya inerek Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ tarafından sürdürülen arama, kurtarma ve selle mücadele çalışmalarına katıldı.

mersin sel aa (2).jpg
Fotoğraf: AA

 

Geceden sabaha kadar ekipler ile incelemelere eşlik ederek koordinasyonu sağlayan Başkan Seçer, Erdemli İlçesi, Çeşmeli Mahallesi'nde yaşanan toprak kayması neticesinde göçük altında kalan İbrahim Öngel (62) isimli vatandaşı arama-kurtarma çalışmalarına da eşlik etti.

Mezitli-Davultepe İtfaiye Grup Amirlikleri, Merkez İtfaiye ve AFAD'ın arama kurtarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı.

mersin sel aa (4).jpg
Fotoğraf: AA

 

Tüm ihbarlar değerlendiriliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ekiplerinin koordineli şekilde yürüttüğü çalışmalarda vatandaştan gelen tüm ihbarlar da kısa sürede değerlendirilirken, tüm bu çalışmalar sırasında da kuvvetli yağışın devam ettiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, metrekareye 12 saatte 140 kg yağış düşen Mersin'in birçok bölgesinde olumsuzluklar yaşandığını aktardı.

Dalgaların sürüklediği ağaç parçaları yakacak oldu

Kuvvetli rüzgarın etkisiyle derelerle denize taşınan ve dalgaların kıyıya sürüklediği ağaç parçaları sahil şeridini kapladı.

Bazı vatandaşların yakacak olarak kullanmak üzere molozların arasından bunları topladığı görüldü.

Kasım Küçük, AA muhabirine, dalgalara karşı tedbirli bir şekilde ağaç parçalarını topladıklarını belirterek "Allah'ın vergisidir bu. Sobada yakmak için topluyoruz bunları." dedi.

Bu arada denizin, karışan çamur nedeniyle renk değiştirdiği görüldü.

mersin sel aa (5).jpg
Fotoğraf: AA

 

Tüm olumsuzluklara kısa sürede yanıt verildiğini belirten ve gece boyu sahada çalışmaları koordine eden Başkan Seçer, “Şu anda sabah 5 civarı. Yağış yoğun şekilde devam ediyor. 12 saatte 140 kilogram, metrekareye düşen yağış. Oldukça yüksek bir rakam” dedi.

"Dere yatakları imara açılması böyle sonuçlar doğuruyor"

Dere yataklarının imara açılmasının sonucunda bu tür afetler ile karşı karşıya kaldıklarını dile getiren, ancak olası olumsuzlukların da önüne geçebilmek için tüm ekipler ile sahada teyakkuz halinde olduklarını belirten Başkan Seçer, dere yataklarının imara açılmasının böylesi sonuçları doğurduğunu söyledi.

mersin sel aa (6).jpg
Fotoğraf: AA

 

"Büyükşehir Belediyemizin, MESKİ'mizin tüm ekipleri şu anda teyakkuzda. Bütün daire başkanları, ilgili birimlerin amirleri burada sahadalar. Dört bir yandan olaylara müdahale etmeye çalışıyoruz" açıklamasını yapan Başkan Seçer şunları söyledi:

"Suları tahliye etmeye çalışıyoruz. Gelecek saatler de açıkçası bizi endişeye sevk ediyor. Meteoroloji verilerine göre, yoğun yağış devam edecek. En azından öğle saatlerine kadar metrekareye 100 kilogram yağış bekleniyor"

Tedbirlerin üst seviyede olduğunu açıklayan Belediye Başkanı, "Biz tabii ki tedbirlerimizi alıyoruz. Bir hayli de mesafe aldık. O yoğun su birikintileri tahliye edildi. Şu anda GMK'da özellikle ara refüjleri yararak suyun güney tarafa, yani deniz tarafına tahliyesini sağladık. Bazı siteler su altında kaldı. Bazı evlerin bodrum katlarını su bastı. Umut ediyorum ufak tefek zayiatlarla bu afeti atlatacağız" ifadesini kullandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ‘kırmızı kod' uyarısı yaptığı Mersin'de, Merkez Mezitli ilçesinde Onur Sitesi önündeki araçlar sel sularında sürüklendi, Akdeniz ilçesindeki Deliçay taştı.

 

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU