Leonardo DiCaprio, Başlangıç’ın finalinde ne olduğunu anlamadığını itiraf etti

Oyuncu filmin kafa karıştıran finalinde ne olup bittiğiyle ilgili hiçbir fikrinin olmadığını söyledi

Başlangıç 30 Temmuz 2010'da vizyona girmişti (IMDb)

Leonardo DiCaprio bile başrol oyuncusu olduğu Başlangıç’ın (Inception) meşhur finalinde ne olduğunu bilmediğini söyledi.

Usta yönetmen Christopher Nolan’ın kafa karıştıran bilim kurgusu Başlangıç 10 yıl önce vizyona girmesinden bu yana muğlak finaliyle sık sık tartışma konusu olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Finalde Dicaprio’nun karakteri Cobb’u nihayet çocuklarına kavuşurken görmüştük. Cobb yaşananların gerçek mi yoksa rüya mı olduğunu anlamak için totem olarak kullandığı topacı çevirmişti.

Tabii ki izleyici bunun cevabını öğrenemeden, masanın üzerinde dönmekte olan topaç tam yalpalar gibi olduğu an ekran siyaha dönmüştü.

ScreenRant'ta yer alan habere göre WTF With Marc Maron podcast yayınına katılan DiCaprio, Başlangıç’ın finaline ilişkin düşüncelerini şu sözlerle anlattı:

Hiçbir fikrim yok. Sadece karakterine odaklanmış durumdasın. Mevzu bahis Christopher Nolan ve zihni ve (filmin) nasıl bir araya getirildiği olduğunda, herkes sürekli bu bulmacayı bir araya getirmeye çalışıyordu. Sanırım kişinin bakış açısına bağlı bir durum.

Şimdiye dek finalin rüya ya da gerçek olduğunu kanıtlamaya çalışan onlarca teori üretildi. Ancak gerçek cevabı asla öğrenemedik.

Filmde Cobb’un akıl hocası Miles rolündeki usta aktör Michael Caine bir açıklamasında finalin gerçek olduğunu düşündüğünü şu sözlerle dile getirmişti:

Eğer ben oradaysam o zaman gerçektir. Çünkü ben hiç rüyada olmadım. Ben rüyayı icat eden adamım.

Finalin gerçek mi yoksa rüya mı olduğu sorusuyla en çok karşılaşan kişiyse kuşkusuz filmin yönetmeni Christopher Nolan’dı. Şimdiye kadar yaptığı filmlerle ilgili kendisine gelen sorular arasında en çok bu soruya maruz kaldığını vurgulayan Nolan bir röportajında şunları söylemişti:

Benim için komik olan, insanların gerçekten buna cevap vermemi beklemesi.

Yönetmen sahnenin önemli noktasının rüya mı gerçek mi olduğundan ziyade, Cobb’un topaca değil çocuklarına bakması, topacı geride bırakması olduğunu belirtmişti.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU