Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti: Sirte'ye ilerleyen Hafter güçleri püskürtüldü

Halife Hafter’in liderlik ettiği Libya Ulusal Ordusu, akşam saatlerinde Sirte kentini ele geçirdiklerini iddia etmişti

Fotoğraf: AA

Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri, General Halife Hafter'in Sirte'ye yönelik saldırısının püskürtüldüğüne dair bir açıklama yayınladı. 

Sirte'yi Koruma ve Güvenliği Sağlama Gücünden yapılan yazılı açıklamada, Hafter güçlerinin kente doğru ilerlediğine ve bazı bölgeleri ele geçirdiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı öne sürüldü.

Açıklamada, başkent Trablus'un yaklaşık 400 kilometre doğusundaki Sirte'nin doğusunda yer alan 17. Kapı yakınlarında Hafter milislerine ait iki zırhlı aracın kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Hafter milislerinin Sirte'ye yönelik saldırıları püskürtüldü” ifadelerine yer verilen açıklamada, kentte durumun tamamen kontrol altında olduğu, akşam saatlerindeki çatışmaların ise kentin dışında meydana geldiği kaydedildi.

Halife Hafter’in liderlik ettiği Libya Ulusal Ordusu, akşam saatlerinde Sirte kentini ele geçirdiklerini iddia etmişti.  Libya Ulusal Ordusu liderliğine yakın bir kaynak, Sirte'nin limanını ve bazı bölgelerini kontrol altına aldıklarını söylemişti. Kaynak, "Es Saadi askeri üssünü ve kentin bazı bölgelerini de kontrol altına aldık ve şimdi kent merkezine ilerliyoruz" dedi. 

Sirte, Tunus'ta başlayan Arap Baharı'nda devrilen Muammer Kaddafi'nin memleketi olarak da biliniyor. Sirte'de doğan Kaddafi, Trablus'un isyancılar tarafından ele geçirilmesinin ardından bu kente sığınmış, daha sonra ise burada linç edilerek öldürülmüştü.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU