Sibel Ünli’nin ailesinden intihar ile ilgili açıklama: Son 3 yılda birden fazla intihar girişiminde bulundu

Sibel Ünli’nin ailesi yaptığı açıklamada, “Ailemiz geçmişte yaşadığı sosyoekonomik sorunlar yüzünden valilik, İBB ve Güngören Belediyesi’ne başvurmuş, kanunun uygun gördüğü ayni ve nakdi yardım almıştır” dedi

Sibel Ünli / Fotoğraf: İHA

Sosyal medyada karşılaştığı siber zorbalıklar ve yoksulluk nedeniyle yaşamına son verdiği iddia edilen İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli’nin ailesi bir basın açıklaması yayımladı.

Olayın sosyal medyada fütursuzca işlenmesine üzülen aile, yanlış ve art niyetli paylaşımlara mani olmak ve intihar gibi elim bir hadisenin yüceltilmesine ve özendirilmesine engel olmak için basın açıklaması yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Sibel Ünli’nin bir yaşında geçirdiği ağır ateşli hastalık sonrası günlerce hastanede yattığı belirtilen açıklamada, "Bu hastalık sonrası tekrarlanan sara (epilepsi) krizlerini farklı zamanlarda yaşamış ve kendisi bu hastalığı sonrası antiepileptik tedaviler almıştır. Ergenliğe girmeye başladığı süreçten itibaren çeşitli duygu durum bozuklukları yaşamıştır. Kardeşimiz bu durumdan dolayı psikiyatri doktorlarına götürülmüştür. Kardeşimizin çeşitli tedaviler alması sağlanmıştır” denildi.

“Düzenli olarak psikolog ile görüşmesine olanak sağlanmıştır"

“Buna rağmen son üç yıldır birden fazla olan başarısız intihar girişimlerinde bulunmuştur” denilen açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İntihar girişimlerinden sonra 'Major (ağır) depresyon' tanısıyla iki defa Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırılmıştır. Önerilen tedavileri hastane dışında da sürdürmesi için ailesi ve yakın arkadaşları tarafından kendisine destek olunmuştur. Düzenli olarak psikolog ile görüşmesine olanak sağlanmıştır.

Tüm bunlara rağmen ailecek yaşadığımız sosyoekonomik durum ve kardeşimizin sosyal ağlarda maruz kaldığı siber zorbalık, kardeşimizin duyarlı ve hassas kişilik yapısı kendisinin yaşama azmini bitirmiştir. Yüzme bilmeyen kardeşim 3 Ocak 2020 Perşembe gecesi Fatih ilçesi Samatya Sahili'nde denize atlayarak yaşamına son vermiştir. 

'Ailemiz valilik, İBB ve Güngören Belediyesi’nden ayni ve nakdi yardım aldı' 

Ailemiz geçmişte yaşadığı sosyoekonomik sorunlar yüzünden İstanbul Valiliği, Güngören Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) başvurmuş, kanunun uygun gördüğü ayni ve nakdi yardım almıştır. Okuyan kardeşlerime öğrenci yardımı verilmiştir.

Ailemiz Sosyal Yardım Kartı almıştır. Dini bayramlarda gıda yardımı almıştır. Kardeşimiz Aydin Ünli Bu sonbaharda tıp doktoru olarak Devlet Hizmeti Yükümlüsü olarak atanması gerçekleşmiştir, ailemizin maddi olanakları iyileşmiştir. 
Bu yüzden bize yapılan yardımların bizden daha muhtaç durumdaki ailelere verilmesi için bu kurumlardan yardım almayı bıraktık. Son olarak yüce devletimizden ailemizin bu sosyal travmalardan sonra yaşadığı sıkıntıların üstesinden gelmesi psikiyatrik destek almayı saygıyla talep ediyoruz.

Öte yandan ailesinin, Sibel Ünli için 3 Ocak'ta polise kayıp başvurusu yaptığı kaydedildi.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU