Michael Jackson’ı cinsel istismarla suçlayanlar, şarkıcının şirketlerine dava açabilecek

Davacıların avukatı, “James Safechuck ve Wade Robson'ın başına gelen korkunç istismarın gerçeklerini bir jüriyle paylaşmayı dört gözle bekliyoruz” dedi

(AFP)

Kaliforniya'da bir mahkeme, çocukken Michael Jackson tarafından cinsel istismara uğradığını iddia eden iki adamın, şarkıcının şirketlerinden ikisine dava açabileceğine karar verdi.

2019'da Leaving Neverland adlı belgeselde yer alan Wade Robson ve James Safechuck, 7 ve 10 yaşlarında Neverland çiftliğinde kalırken Jackson tarafından istismar edildiğini iddia etmişti.

Jackson'ın ailesi iddiaları reddederken, belgeseli “toplu linç” ve “bulvar gazeteleri üzerinden karakter suikastı” diye nitelemişti.

2009'da ölen şarkıcı, o esnada 13 yaşında olan farklı bir çocuğu istismar etmekle suçlandığı 2005 tarihli davadan beraat etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Robson ve Safechuck 2014'te dava açmıştı ancak dosya, bir alt mahkeme tarafından reddedilmişti. Çünkü Kaliforniya'nın öngördüğü zaman aşımı, çocuklukta yaşanan cinsel istismara ilişkin suçlamaların, davacı 26 yaşına basmadan önce yapılmasını gerektiriyor.

Ancak bu durum, 1 Ocak'ta, zaman aralığını davacının 40. yaş gününe kadar uzatan yasanın yürürlüğe girmesiyle değişti.

Mahkeme bu kararın, iddiaların doğruluğuna dair hüküm belirtmediğini ama suçlamaların şarkıcı tarafından uygulanan ve yılarca süren, çocuklara yönelik rahatsız edici cinsel istismar iddialarını içerdiğini söyledi.

İki adamın da avukatı Vince Finaldi, kararın ardından şunları söyledi:

Kaliforniya'nın cinsel istismar mağdurları için, zaman aşımını genişleten yeni yasası kapsamında yürürlüğe koyduğu güçlü, koruyucu önlemlerin mahkeme tarafından tanınmasından memnunuz. (...) James Safechuck ve Wade Robson'ın başına gelen korkunç istismarın gerçeklerini bir jüriyle paylaşmayı dört gözle bekliyoruz.

Jackson mülkünü temsil eden avukat Howard Weitzman ise iki davanın da reddedileceğinden emin olduğunu söyledi:

Temyiz Mahkemesi'nin kararı sadece, Michael Jackson'ın şirketlerine yönelik davaları yeniden canlandırdı; bu da saçma bir şekilde Michael'ın çalışanlarının da hiçbir zaman gerçekleşmeyen cinsel istismardan bir şekilde sorumlu olduğunu iddiasını taşıyor.

Jackson'ın ekibi, Leaving Neverland'in yayımlanması sebebiyle geçen şubatta HBO'ya 100 milyon dolarlık dava açmıştı. Premium kablo ağı ise davayı reddetmeye çalışmıştı.

Ancak, bir mahkeme HBO'nun davayı reddetme talebini reddetmiş ve Jackson'ın ekibinin davayı kamu tahkim komisyonuna taşımayı planladığı bildirilmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU