Anadolu Efes'ten örnek işbirliği: "Kan Kanseri Mücadele Dansı" ile kök hücre bağışının önemine dikkat çekildi

Anadolu Efes'in THY Avrupa Ligi'nde Khimki ile oynadığı maçın devre arasında gerçekleştirilen "Kan Kanseri Mücadele Dansı" ile kök hücre bağışlarında farkındalık oluşturulmaya çalışıldı

Lösemi Lenfoma Miyelom Derneği’nin (LLMBİR) 2019 yılında başlattığı "Lösemi ise bir çaresi var" farkındalık projesi kapsamında THY Avrupa Ligi'nin (EuroLeague) 17. haftasında oynanan Anadolu Efes-Khimki maçının devre arasında gerçekleştirilen "Kan Kanseri Mücadele Dansı" binlerce basketbolseverden büyük alkış topladı. 

 

 

Dans gösterisi, proje destekçisi ve sanatçı Hasan Yalnızoğlu önderliğinde ve Def Dance Academy Salim Sınar koreograflığında hazırlandı.

Gösteri öncesinde yayınlanan farkındalık filminde ise Buğra Gülsoy, Kaan Urgancıoğlu, Leyla Lydia Tuğutlu, Cansu Tosun ve Pınar Deniz, "Lösemi ise Bir Çaresi Var" dedi.

LLMBİR Başkanı Prof. Dr. Muhit Özcan, kişiye özel bağış yapmaktansa milli bağışçı olmanın önemine vurgu yaparak, şöyle konuştu: 

Sevdiğiniz birisinin hastalanmasını beklemeden, kim olduğu önemli olmaksızın bir hayatı kurtarmak için bugün milli bağışçı olmak gerekiyor. Bugün bir çare olabilirsiniz, unutmayın yarın biçare olabilirsiniz. Bir harf düşer ve siz masanın öbür tarafına geçebilirsiniz.

Lösemi hastalığının Türk halkının kafasında çaresi olmayan bir hastalık olarak yerleştiğini dile getiren Muhit Özcan, son 50 yılda yaşanan gelişmelerle bu ürkütücü hastalıkta aydınlık günlerin yaşanabileceğini söyledi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU