Avcılar Belediyesi'nden bir ilk: Trans kadın Albayrak işe başladı

Sosyal medya hesabından Belediye Başkanı Turan Hançerli'ye teşekkür eden Niler Albayrak, "Türkiye’de ve CHP çatısı altında bir ilk. Bu ilki gerçekleştiren Belediye BaşkanımızTuran Hançerli'ye de çok teşekkür ediyorum" dedi

Fotoğraf: Facebook @NilerAlbayrak

Avcılar Belediyesi, bir ilke imza atarak trans kadın Niler Albayrak'ı işe aldı. Albayrak, belediyede şoför olarak çalışacak.

Albayrak, işe başladığını sosyal medya hesabından paylaştı. Belediye Başkanı Turan Hançerli'ye teşekkür eden Niler Albayrak, şunları söyledi:

Merhaba, çok mutlu ve sevinçliyim. Çok istemekle alakalı belki ve tabiki biraz da karşı tarafın da insiyatifi arzusu ile olan bir şey. Ve gene Türkiye’de ve CHP çatısı altında bir ilk. Bu ilki gerçekleştiren Belediye Başkanımız Syn Turan Hançerli'ye de çok teşekkür ediyorum. Bir ilk onun da sayesinde Avcılar'da ve Avcılar Belediyesi'nde yaşanıyor. Artık şöför olarak işe başlamış bulunmaktayım. Destek olan herkese çok ama çok teşekkür ediyorum. Gene bir ilki başarmak ayrıca çok güzel. Açık kimlikli bir trans kadın ve trans kadın şöför olarak başkanımıza ve belediyemize çok teşekkürler.

Siyasette aktif

Siyasette aktif olan Niler Albayrak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Avcılar İlçe Başkanlığı'nda yönetici olarak görev yapmıştı. 2015'teki genel seçimlerde İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan ancak aday gösterilmeyen Albayrak, aynı zamanda Merkez Mahallesi'nde partisinin delegesi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU