Belediye ayakbastı parası almaya başladı, tepkiler üzerine uygulama kaldırıldı

Osmaniye’nin Düziçi ilçesine giren ticari araçlardan ‘işgaliye’ adı altında para alınmaya başlandı. 5-25 lira arasında değişen ayakbastı parasına sürücüler tepki gösterdi. Belediye olayın basına yansıması üzerine uygulamayı kaldırdı

Fotoğraf: İHA

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde 5 Aralık’ta yapılan belediye meclis toplantısında üyelerin oy çokluğu ile ilçeye giriş çıkış yapan ticari araçlardan işgaliye adı altında para toplanmasına karar verildi.

Alınan karar gereği şehir girişine oluşturulan zabıta noktasında TIR’lardan 25, kamyonlardan minibüslerden 15, hafif ticari araçlardan 10, taksilerden ise 5 lira toplanmasına başlandı.

AW898914_02.jpg
Fotoğraf: İHA

 

Yakıt paramız zor çıkıyor

Belediyenin bu uygulaması, sürücülerin tepkisini çekti. Bir ilaç firması temsilcisi olduğunu belirten sürücü, ilçeye girişte 15 lira para ödediğini belirterek, “Yakışmayan bir uygulama olmuş. Ben yıllardır Düziçi’ne gelip giderim. İlk defa böyle bir uygulama ile karşılaştım. İlaç dağıtımı yapıyorum. Düziçi’ne hizmet ediyoruz ama böyle bir olay ile karşılaşıyoruz. Yakışmıyor umarım bu yanlıştan dönerler” şeklinde konuştu.

Bir esnaf ise “Belediyenin yaptığı bu uygulamayı yanlış buluyorum. Biz küçük esnafız. Zaten yakıt paramız zor çıkıyor. Bu uygulamanın kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

AW898914_04.jpg
Fotoğraf: İHA​​​​​​​

 

Belediyeden kaldırdık açıklaması

CHP’li Düziçi Belediye Başkanı Dr. Alper Öner konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Başkanın özel kalemi ise ‘uygulamanın bugün kaldırıldığını’ söyledi.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU