18 yaşındaki üniversite öğrencisine yemek pişirip temizlik yapacak dadı ilanı

"O sırada sınıf arkadaşlarının yarısı hayatlarını sürdürebilmek için iki ayrı işte çalışıyor olacak"

(Pixabay)

Eğer Yeni Yıl'a kariyerinizde bir değişikliğe giderek başlamayı hedefliyorsanız, ilginizi çekebilecek, sosyal medyada dikkatleri üzerine toplayan bir iş ilanı var.

Leeds'te yarı zamanlı bir dadı ilanı, ama işin bir cilvesi var.

İş, küçük bir çocuğa bakıcılık yapmak yerine, 18 yaşındaki bir hukuk öğrencisine yemek pişirmeyi, temizlik yapmayı ve çamaşırlarını yıkamayı gerektiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Indeed" adlı iş bulma sitesinde yayımlanan pozisyonda, dadının günde üç kez sağlıklı yemekler pişirmesi ve gencin buzdolabını sağlıklı atıştırmalıklar ve meyve sularıyla dolu tutması gerektiği belirtiliyor.

İlanda öğrencinin halihazırda bir şoförünün olduğu, Leeds merkezinde iki odalı merkezinde "sevimli" bir apartmanda yaşadığı ama "çok yoğun" programı nedeniyle "çamaşır yıkama ve yemek pişirme" stresinden uzakta yaşamasının sağlanması için birine ihtiyaç duyduğu yazıyor.

Twitter'da durmak bilmeksizin alay konusu edilen ilan için biri "zengin insanların aslında zihinsel problemleri var" yazdı.

İlanı eleştiren bir diğeriyse ,"O sırada sınıf arkadaşlarının yarısı hayatlarını sürdürebilmek için iki ayrı işte çalışıyor olacak" diyor.

Bir başka kullanıcı, kendisine bakamayan birinin hukukçu olma yeteneğini sorguluyor.

"Cidden mi?! Öğrenciyken kendisine bile bakamıyorsa gerçek dünyada hukuku uygulamayı nasıl başaracak! Beni temsil etmesini istemezdim!" yazıyor.

Bazılarıysa ilana karşı daha teşvik ediciydi. Bir tanesi "Bir dakika... Şehir merkezindeki apartmanda mı yaşayacağız? Üstelik tüm yapmamız gereken Kanadalı bir genç kadını Greggs sosis rulolarıyla besleyip mekana fırça sallamak öyle mi?! Öyleyse beni akçaağaç şurubuna bulayıp Alanis diye çağırın... Bu işe varım" dedi.

İlanda ayrıca potansiyel adaylardan tek istenilenin sadece bir yıllık dadılık tecrübesi olduğu ve başvuru için özgeçmiş gerekmediği belirtiliyor.

Indeed'in kurumsal iletişim müdürü Lewis Dean, The Independent'a yaptığı açıklamada iş ilanının gerçek olduğunu doğruladı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU