Karsan: İnan Kıraç, TOGG'dan çekilmedi

Karsan Otomotiv'den Independent Türkçe’ye yapılan açıklamada, iş insanı Kıraç’ın sahibi olduğu Kök Ulaşım Taşımacılık A.Ş.’nin, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) yüzde 19’luk hissesine sahip olduğu belirtildi

82 yaşındaki iş adamı ve sanayici İnan Kıraç, uzun yıllar Koç Holding'de üst düzey yöneticilikte bulundu / Kolaj: Independent Türkçe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 27 Aralık Cuma günü Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Bilişim Vadisi’nde düzenlenen Türkiye’nin elektrikli otomobilinin tanıtımında iş insanı İnan Kıraç’ın yer almaması, "Kıraç, yerli otomobil projesinden çekildi" şeklinde yorumlandı.

Hatta Kıraç’ın hastalığı nedeniyle aylar önce projeden çekildiği öne sürüldü.

Independent Türkçe’nin ulaştığı bilgiye göre ise İnan Kıraç, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ortaklığından çekilmedi.

Ancak ortaklığın Karsan ya da Kıraça Holding yerine Kök Ulaşım Taşımacılık A.Ş. üzerinden yapılmış olması, bilgi kirliliğine neden oldu.

"TOGG'un yüzde 19'luk hissesi Kök Ulaşım Taşımacılık A.Ş.'nin"

Yüzde 63’ü Kıraça Kolding’e ait olan Karsan’dan Independent Türkçe’ye yapılan yazılı açıklamada, Karsan Otomotiv’in projeye dahil olmadığı ancak İnan Kıraç’a ait Kök Ulaşım Taşımacılık A.Ş.’nin, TOGG’un yüzde 19’una sahip olduğu belirtildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Sayın İnan Kıraç, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 19 oranında payına sahip olan Kök Ulaşım Taşımacılık A.Ş.'nin yüzde 100'üne sahiptir. Karsan Otomotiv olarak projeye dahil olmamakla birlikte konuya ilişkin bilgimiz de bulunmamaktadır.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Kök Ulaşım Taşımacılık A.Ş., mayıs 2018'de kuruldu.

Independent Türkçe'nin ulaştığı şirket kaynakları da İnan Kıraç’ın hastalığı sebebiyle elektrikli aracın tanıtımında yer almadığını belirtti.

2022'de satışa sunulacak

Geçen cuma günü gerçekleştirilen "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması" programında yerli otomobil tanıtılmıştı.

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, elektrikli aracın 2022'de satışa çıkarılacağını açıkladı.

Erdoğan'ın kalabalık bir davetli grubuyla tanıtımını yaptığı otomobilin elektrikli C segment SUV modeli, kamuoyuna gösteriminin ardından test sürüşleri gerçekleştirildi.

TOGG'un kuruluşu: 2018

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Sanayi ve Ticaret A.Ş., 25 Haziran 2018'de kuruldu.

Dünyayla rekabet edecek, fikri mülkiyet haklarına sahip bir otomotiv markası yaratma hedefiyle güçlerini birleştiren şirket ve kuruluşların ortaklık payı, Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding'in yüzde 19'ar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ise yüzde 5 olacak şekilde oluşturuldu.

Eylül 2019'da Kök Grubu'nun projeden çekileceği iddia edilmişti.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU