Samsung, yeni projelerini açıklıyor: Saç dökülmesini durduracak tarayıcı ve yalnızlar için robot arkadaş

Şirketin önceki icatları arasında bel ölçülerini takip eden akıllı kemer de vardı

(Samsung)

Samsung, yalnızlara arkadaşlık edecek bir robotu ve saç dökülmesini önlemeye yönelik bir kafa derisi tarama cihazını da içeren son deneysel projelerini açıkladı.

Tüm bu teknolojiler, Samsung'un son teknolojiyi kullanarak yenilikçi ürünler geliştirmeyi amaçlayan "kuluçka merkezi" C-Lab'dan geliyor.

Birçoğu, belirli kullanım gerekliliklerini veya sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için yeni teknolojiler kullanmayı hedefliyor. Örneğin bu yılki yeni deneysel ürünler arasında, gerçek dış mekan ışığını simüle etmeyi amaçlayan yapay bir iç mekan penceresi ve ultraviyole maruziyetini izlemeyi amaçlayan bir araç bulunuyor.

Samsung, her yıl CES teknoloji fuarında, kuluçka merkezinin ürünlerini dünyaya tanıtıyor. Önümüzdeki ay gerçekleşecek 2020 fuarının öncesinde, geliştirilen yeni ürünler açıklandı.

Önceki yıllarda laboratuvarda üretilen teknolojiler arasında akıllı ayakkabı teknolojisinin yanı sıra kullanıcıların bel ölçüsünü takip eden akıllı bir kemer yer almıştı.

Bu yılki icatlar arasındaysa robotun ve kafa derisi tarama cihazlarının yanı sıra ön kamerayı kullanarak kullanıcılara yazma imkanı tanıyan sanal bir klavye ve metni dijitale aktaran akıllı bir işaret kalemi var.

Kafa derisi tarayıcısı Becon olarak biliniyor. Becon, bir uygulamadan ve tarayıcının kendi donanımından oluşuyor. Samsung'a göre insanlar, kafalarındaki (ölü deriden neme kadar) çeşitli faktörleri evlerinde tarayıp analiz edebilecek. Bunlar kullanıcının yaşadığı deri sorunlarına en iyi çözümü önermek için kullanılacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Robot, piBo olarak biliniyor ve şirketin "C-Lab Outside" dediği, çözüm ortaklarının yeni ürünlerine hız kazandırmayı amaçlayan laboratuvardan geliyor.

Samsung'un internet sitesindeki görselin robotu genç bir aileyle göstermesine rağmen, açıklamada bunun "tek kişilik haneler için insansı robot 'piBo'" olduğu açıkça belirtiliyor.

Açıklamada ayrıca, "piBo, basit konuşma ve haber/hava durumu/arama bilgileri gibi rehberlik hizmetleri sunuyor" ifadeleri yer alıyor.

Yüz ifadelerinin ve konuşmanın içeriğinin duygusal analizine dayanarak kullanıcılarla etkileşime giriyor ve konuşarak, müzikle ve dansla uygun yanıtlar veriyor. (...) Kullanıcılar, piBo'nun robot uygulama mağazasından indirilebilecek yeni özellikler ve içeriklere de sahip olacak.

Samsung ayrıca, "resim çerçevesi gibi" duvara asılabilen, pencere şeklindeki yapay bir aydınlatma cihazı olan Sunnyside'ı da tanıtıyor.

Şirketin iddiasına göre "Sunnyside, gerçek güneş ışığının tüm spektrumunu kopyalayarak kullanıcının, saat başı değişen güneş ışığının tadını çıkarmasını sağlıyor."

Bu, kullanıcıların, kapalı mekanlarda ya da yeterince güneş ışığı almayan mekanlarda da (cilt yaşlanması ya da güneş yanığından endişelenmeden) D vitamini sentezlemesini sağlıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU