Başsavcı Kocaman: Arınç’ın damadına verilen beraat kararının bozulacağını düşünüyorum

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Kocaman, Mansur Yavaş ve Sinan Aygün’ün iddiaları ile ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğünü söyledi. Kocaman, Arınç’ın damadının beraat ettiği FETÖ davası için ise, ‘Karara itiraz ettik ve bozulacağını düşünüyorum’ dedi

Fotoğraf: AA

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, 2019 yılına dair gazetecilere değerlendirmede bulundu.

Kocaman, Ankara’da 2019 yılında FETÖ'ye yönelik 6 bin 831 dava açıldığını, 77 ankesör soruşturmasında 754 şüphelinin itirafçı olduğunu açıkladı.

“Yavaş ve Aygün hakkında savcılar çalışıyor”

CHP’den istifa eden Sinan Aygün’ün iddiaları ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın suç duyurusuna yönelik olarak da açıklama yapan Kocaman, "Karşılıklı suç duyuruları var ve hepsiyle ilgili soruşturma açıldı. İlgili savcılar çalışmalarını yapıyor" dedi.

Hablemitoğlu suikastı

Kocaman açıklamalarına şöyle devam etti:

Ukrayna'dan bir iade talebimiz var. Nuri Gökhan Bozkır'ın önemli bir şahıs olduğunu düşünüyoruz. Ülkemize iade edilmesini çok isteriz ve bildiği konuların olduğunu biliyoruz. Gerekli müracaatlar yapıldı Ukrayna'nın cevabını bekliyoruz.

“Bunlar bukalemun gibi”

FETÖ ile mücadele hayati bir mücadeledir. Hem devletimiz hem milletimiz için. Bu terör örgütü ortadan kaldırılmadığı sürece tehdit devam eder. Kontrolünün de dışarıda olduğunu biliyorsunuz. Bu terör örgütünün ülkeye veremeyeceği zarar yok. Bunlar bukalemun gibi. Her kılığa giriyorlar ve ülkeye her türlü kötülüğü yapacak durumdalar. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olarak bu terör örgütüne yönelik kararlı bir şekilde mücadelemize devam ediyoruz.

Başsavcı Kocaman, eski TBMM Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın FETÖ’den yargılanan damadı Ekrem Yeter’in beraat etmesi hakkında da konuştu. Kocaman, “Ekrem Yeter ile ilgili bizim açımızdan o dosya dolu bir dosyaydı. Mahkeme beraat kararı verdi. Karara itiraz ettik ve bozulacağını düşünüyorum” dedi.

2 kişi tutuklandı

Kocaman, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu görevlisi Osman Köse'nin şehit edilmesiyle ilgili olarak da 2 kişinin tutuklandığını bildirdi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU