İlahiyatçı Prof. Dr. Sırma: FETÖ aleyhine yazdığım için Yeni Şafak görevime son verdi

Yeni Şafak gazetesindeki yazılarına FETÖ nedeniyle son verildiğini ileri süren Sırma, “Yıllarca Fethullah denen herif üzerine yazdım. Sakat adam, uyduruk adam dediğim için Yeni Şafak görevime son verdi, yazılarımı kesti” dedi

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen 4. Kültür Sanat Ödülleri töreninde konuşan İlahiyatçı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, FETÖ dolayısıyla yazılarına son verildiğini iddia etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve çok sayıda davetlinin katıldığı, önceki gün gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Sırma, Yükseköğretim Kurulu, FETÖ ve bir dönem yazarlık yaptığı Yeni Şafak gazetesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde danışmanlığını yapan Sırma, YÖK’ün düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

 

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ödül töreni
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ödül töreni / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

“Arkadaşlar bu böyle yürümez”

Sırma, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’nu göstererek bir anısını şu ifadelerle anlattı: 

“Evet, Sayın bakanımız da burada, ondan önceki bakan döneminde bir olay oldu. Onun bilmesi lazım. Bir gün yayınevinden beni aradılar. Hocam Gençlik Spor Bakanlığı seni arıyor. Bir beyefendi dedi ki ‘hocam sizin seyahatname diye bir kitabınız var. Biz bakanlık olarak onu basacağız ve gezdirdiğimiz öğrencilere dağıtacağız. Şu sayfada şu kelime geçiyor onu çıkarın’ dedi. Bunun üzerine ben kendisine ‘Sen benim hocam mısın böyle emrediyorsun. Haddini bil. Bir memur bir profesörü düzeltemez’ dedim. 

Neymiş bir şekilde laiklik kelimesi geçiyormuş. Tamam dedim onu çıkaracağım. Ertesi gün gittim yayınevine. Hocam aradılar diyorlar ki falan sayfa tamamen çıksın. Dedim o çıkarsa bana versin. Neyse geldi adam. Sen dedim o makamı terk etmesini bilmez misin dedim. Cahil adam. Sen kimsin benim kitabımdan sayfayı çıkartıyorsun. Arkadaşlar bu böyle yürümez.”

“Tayyip Bey’e YÖK’ü ıslak edin dedim”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı gibi Sultan Abdulhamid’in de dünya Müslümanlarını birleştirmek için 33 sene Batı’ya karşı mücadele ettiği ileri süren Sırma, doktora, doçentlik ve profesörlük tezlerini Sultan Abdulhamid üzerine yaptığı için çok problem yaşadığını belirtti.

 

İhsan Süreyya Sırma
Sırma, Yükseköğretim Kurulu, FETÖ ve bir dönem yazarlık yaptığı Yeni Şafak gazetesine ilişkin açıklamalarda bulundu / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) tutumunu Erdoğan’a şikayet ettiğini söyleyen Sırma, “YÖK diye bir bela var ya. Bizim Ak Partililer hala onu tutuyor, şunu bir ıslah edin ya. Tayyip Bey’e de söyledim bunu: Islah edin şunu ya. YÖK, benim profesörlük tezim Sultan Abdulhamid’in İslam Birliği Siyaseti’dir diye bütün jüriler kabul etmiş, 5 sene imzalamadı profesörlüğümü. Mahkeme ile imzalattım. Böyle rezalet olur mu? Böyle nereye varacağız ilim düşmanlığıyla” diye konuştu.

“FETÖ karşıtı yazdığım için Yeni Şafak yazılarıma son verdi”  

“Arkadaşlar okunacak kitaplara dikkat edelim” uyarısında bulunan Sırma, Yeni Şafak’taki görevine son verilmesini şu sözlerle anlattı:

Senelerce yazdım bu Fethullah (Fethullah Gülen) denen herifi. Bunun için ‘sakat adamdır, uyduruk adamdır’ dediğim için Yeni Şafak görevime son verdi. Yazılarımı kesti o zamanki Yeni Şafak görevlileri. Şimdikiler değil.

Sırma, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam tarihi öğretim üyeliği yaptığı sırada FETÖ’yü eleştirdiği ve kopya çekilmesine izin vermediği için görevine son verildiğini sözlerine ekledi. 
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU