Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: Libya'da, baskıcı rejimler kurmak için uğraşan bölgesel güçler faaliyet gösteriyor

Altun baskıcı rejimler kurmak isteyen güçlerin vekil yönetim kurma çabaları sonuçsuz kalacağını söyledi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Libya'da, halka hesap vermeyen baskıcı rejimler kurmak için uğraşan bölgesel güçlerin faaliyet gösterdiğini belirterek, "Bu güçlerin vekil yönetim kurma çabaları sonuçsuz kalacaktır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Libya hükümetinin, Türkiye'den askeri destek talebinde bulunduğunu ifade etti. 

Ortak çıkarları koruma ve Akdeniz'de istikrar sağlama hususunda kararlı olunduğu söyleyen Altun, Türkiye'nin Libya'da uluslararası olarak tanınan meşru hükümeti desteklediğine dikkati çekti.


 

Altun, dış güçlerin ise Libya hükümetine karşı gayrimeşru grupları desteklemeye son vermesi gerektiğini ifade etti.

Altun, şunları kaydetti:

Libya hükümetini destekliyoruz ve Libya'nın bir savaş bölgesine dönmesini istemiyoruz. Libya'da, halka hesap vermeyen baskıcı rejimler kurmak için uğraşan bölgesel güçler faaliyet gösteriyor. Bu güçlerin vekil yönetim kurma çabaları sonuçsuz kalacaktır. Libya ile yaptığımız anlaşma Türkiye'nin açık denizlerde serbestçe hareket edebilmesinin önündeki engelleri kaldırıyor. Anlaşma aynı zamanda Libya hükümetiyle güçlü bir ilişki kurmamızı da sağlıyor. Hem Libya'da hem de Akdeniz'de istikrar ve barış sağlama konusunda kararlıyız.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU