Beşiktaşlı taraftarlar Cüneyt Çakır ve Mete Kalkavan hakkında suç duyurusunda bulundu

Ankara'da bir grup Beşiktaş taraftarı, geçtiğimiz pazar akşamı Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi maçın hakemleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu

Fotoğraf: AA

Ankara'da bir grup Beşiktaş taraftarı, Süper Lig Cemil Usta Sezonu'nun 16. haftasında oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş maçının hakemleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Beşiktaşlı Avukatlar Derneği, Beşiktaşlı Sanayici, İş İnsanları ve Yatırımcıları Derneği ve Çarşı Ankara Grubu üyesi taraftarlar, "görevi kötüye kullanma" ve "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarını işledikleri iddiasıyla, Fenerbahçe-Beşiktaş maçının orta hakemi Cüneyt Çakır, Video Hakem Uygulaması (VAR) hakemi Mete Kalkavan ve 4. hakem Alper Ulusoy hakkında İstanbul'a gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına  suç duyurusu dilekçesi verdi.

Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Beşiktaşlı Hukukçular Derneği Başkanı İlhan Şevki Masarifoğlu, Fenerbahçe-Beşiktaş müsabakasında görev alan hakemlerin, yanlı ve kasıtlı kararlarının mutlak suretle yargı incelemesinden geçmesi gerektiğini savundu.

İmtiyaz peşinde olmadıklarını, hem Beşiktaş hem de diğer kulüpler için şeffaf ve adil bir yönetim gösterilmesini talep ettiklerini belirten Masarifoğlu, Fenerbahçe ile oynanan maçtaki hakem kararlarının hata olarak adlandırılamayacağını, sonucun tasarlanıp hakemler tarafından belirlendiğini öne sürdü.

Beşiktaş camiasının hiçbir zaman saha dışında tasarlanan işlerin içinde olmadığını dile getiren Masarifoğlu, "Bizler, teknik direktörlerin taktiklerinin, futbolcuların alın terlerinin galip gelmesini istiyoruz. Saha dışındaki tasarlamalarla maç sonuçları belli olacaksa bu, Türk futbolunun çöküşü anlamına gelir. Bu nedenle Türk futbolunda adalet var olsun, adaletsizlik yok olsun. Türk futbolunda şeffaflık var olsun, gizlilik yok olsun. Her şey açık ve şeffaf olsun, her şey tartışılsın ve futbol sadece sahada oynansın" diye konuştu.

VAR kayıtlarının devlet sırrı gibi saklanmasını doğru bulmadıklarını ifade eden İlhan Şevki Masarifoğlu, söz konusu kayıtların, gizli kalmasını gerektirir hiçbir yasal düzenleme bulunmadığını, herkesin bu kayıtları öğrenmeye hakkının olduğunu söyledi.

Masarifoğlu, VAR kayıtlarının açıklanmasını istediklerini belirterek, "Bizler, Türk futboluna temiz ellerin dokunmasını, insanların gönül rahatlığıyla maçları seyretmesini arzu ediyoruz. Hata insan içindir ama hata kelimesinin arkasına saklanarak arka planda tasarım gerçekleştirilmesinin Türk futboluna faydasının olmadığını değerlendiriyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beşiktaşlı Sanayici, İş İnsanları ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Ahmet Münir Yaşar da suç duyurusunun Fenerbahçe-Beşiktaş maçında yaşanan olaylara ilişkin olduğunu dile getirdi.

Müsabakaların onlarca kamerayla takip edildiğini ve VAR hakemlerinin bu kameraları görebildiğini ifade eden Yaşar, "Ben şimdi soruyorum Mete Kalkavan'a, Serdar Aziz'in Vida'ya yaptığı hareketi görmedin mi? Soruyorum Mete Kalkavan ve Cüneyt Çakır'a, N'Koudou'nun formasından çekilmesini tam da görüş alanınızdayken görmediniz mi? Mete Kalkavan, sen kameralardan görmedin mi? Dördüncü hakem, sadece hakemler sakatlandığı zaman mı devreye giriyor? Neden para alıyorsunuz? Kim için, ne için görev yapıyorsunuz?" diye konuştu.

Suç duyurularının sonuna kadar peşinde olacaklarını ifade eden Yaşar, gerekirse tüm dernek üyelerinin manevi tazminat davası da açacaklarını söyledi.

Taraftarlar, açıklamaların ardından adliyeden ayrıldı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU