FETÖ dediği için ceza alan gazeteci Boğatekin: Örgütle mücadele edildiğine inanmıyorum

Herkesin “cemaat” dediği dönemde tehlikeye dikkat çekmek amacıyla ‘FETÖ’ tabirini kullandığı ve özür dilemediği için bir yıl ceza aldığını söyleyen gazeteci Boğatekin, “FETÖ ile ciddi mücadele edilseydi bana ceza verilmez ve darbe olmazdı” dedi

Hacı Boğatekin / Fotoğraf: Independent Türkçe

Adıyaman’da Gerger Fırat gazetesinin sahibi Hacı Boğatekin, 2008 yılında kaleme aldığı “FETÖ ile APO” başlıklı yazısı nedeniyle uzun yıllar Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hedefi oldu.

Dönemin Gerger Savcısı Sadullah Ovacıklı, Boğatekin’den Fethullah Gülen’e FETÖ dediği için gazetenin yeni sayısında Gülen’den özür dilemesini istedi. 

Bu talebi reddeden gazeteci Boğatekin hakkında peş peşe soruşturmalar başlatıldı. 

Yazıları nedeniyle toplamda 139 dava açıldı.

Boğatekin hakkında açılan davalar devam ederken süreç değişti. Savcı Ovacıklı, FETÖ üyeliğinden hüküm giydi.

Siyasi süreç değişti ancak FETÖ, 42 yıllık gazeteci Boğatekin’in peşini bırakmadı. Yerel mahkeme Boğatekin’e 1 yıl hapis cezası verdi. 

Yargıtay 8. Ceza Dairesi tarafından onanan bir yıl hapis cezası oy çokluğuyla alındı. Boğatekin’in avukatları kararı şimdi Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşımaya hazırlanıyor.

“11 yıl önce örgüte FETÖ dediğim için ceza aldım”

Independent Türkçe’ye konuşan gazeteci Hacı Boğatekin, 2008’de örgütün devleti ele geçirmeye çalıştığı yazdığı ‘Fetö ile Apo’ başlıklı makaleden dolayı onlarca davanın açıldığını ve çok baskı gördüğünü söyledi.
Yazısından sonra polislerin gözaltına alarak savcılığa götürdüğünü ve 5 ay hapis yattığını kaydeden Boğatekin, “Oysa anlattığım FETÖ’nün tehlikesine dikkat çekmek” dedi.

 

Hacı Boğatekin
Hacı Boğatekin / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Kendisinden sonra oğlunun da tutuklandığını dile getiren Boğatekin, “Şimdi devlet de FETÖ’ye, FETÖ diyor. Ama ben daha 11 yıl önce FETÖ dediğim için ceza alıyorum. Hakkımda iddianame hazırlayan savcı Sadullah Ovacıklı FETÖ üyesi olduğun için meslekten ihraç edildi ve 10 yıl ceza aldı. Şuan cezaevindedir” diye konuştu.

“Özür dilemeyince kelepçeyi takıp götürdüler”

“Ben mi suçluyum yoksa FETÖ’cüler mi suçludur, şaştım kaldım” diyen Boğatekin, “o dönem savcı ile aralarında geçen diyalogu şu sözlerle anlattı:

“Savcı Sadullah Ovacıklı bana ‘Hacı, bu FETÖ ve Apo nedir?’ dedi. Dedim ki FETÖ Fethullah’ın kısaltılmışıdır. Mesela Abdullah’a Apo, İbrahim’e İbo derler. Bana ‘Fethullah Gülen Hocaefendi hazretlerine böyle diyemezsin. Bu hakarettir. Özür dilersen seni bırakırım’ dedi. Ben özür dileyecek bir şey yapmadığımı söyledim. Yazdıklarıma baştan sona kadar katılıyorum. Özür dilemeyince polisler kelepçeyi takıp götürdüler.”
Bünyesinde jandarması, polisi ve istihbaratı olan devletin kendisinden sonra FETÖ’yü çözdüğünü savunan Boğatekin, FETÖ’nün terör örgütü olduğunu tekrarladı.

FETÖ ile mücadelenin ciddi olduğuna inanmadığını aktaran Boğatekin, “FETÖ ile ciddi bir mücadele olsa bana bu ceza verilmez. Ben bunu daha 11 yıl önce söylemişim. Eğer sözüm dinlenseydi ne darbe olurdu ne de 250 kişi ölüp binlerce insan yaralanmazdı” dedi.

“Adalet Bakanı Gül’den davanın tekrardan incelemeye götürmesini talep ediyorum”

Avukatlarının kararı düzeltmek için Ceza Genel Kurulu’na itirazda bulunduğu bilgisini paylaşan Boğatekin, Adalet Bakanı’na seslenerek şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e bakıyorum bu zor süreçte bile demokratik davranıyor. Sayın Gül yazılı talep ile bu davayı incelemeye götürebilir. Eğer yapmıyorsa hükümetin FETÖ ile mücadelelerinin ciddi olduğuna inanmıyorum. Ben özür dileyecek bir yapmadım ve hiçbir zaman da özür dilemeyeceğim. Doğru ve faydalı bir iş yaptığıma inanıyorum. 11 yıl sonra haklı çıktığıma herkes şahittir.”

Davanın makul sürede bitirilmediği için Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğünü ifade eden Boğatekin, mahkemenin davanın makul sürede sonuçlanmadığı için kendisine 10 bin TL tazminat verilmesine hükmettiğini sözlerine ekledi.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU