Netflix filminde İsa'yı eşcinsel tasvir eden komedyenlerin ofisine saldırı

Grup tarafından yapılan açıklamada, "Daha birleşmiş, daha güçlü, daha yaratıcı şekilde devam edeceğiz.Ülkenin bu nefret fırtınasından sağ çıkacağına ve ifade özgürlüğüyle beraber sevginin hüküm süreceğine inancımız tam" dendi

İsa'nın İlk Günahı (The First Temptation of Christ) (YouTube)

Netflix'te yayımlanan filmde İsa'yı eşcinsel olarak tasvir eden Brezilyalı komedi topluluğunun ofisine Noel arifesinde molotof kokteylleri atıldı.

Saldırı sonrası Porta dos Fundos'un Rio de Janeiro'daki merkez ofisi kısa süreliğine alev alırken, bir güvenlik görevlisi yangını kontrol altına almayı başardı. Olayda kimse zarar görmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsa'nın, erkek arkadaşı olduğu ima edilen Orlando'yu, Kutsal Aile'yle tanıştırmak için eve getirdiği "İsa'nın İlk Günahı" adlı 46 dakikalık Netflix Noel özel bölümünü yayımlayan grup, uluslararası düzeyde dikkatleri üzerine çekmiş ve dine küfür suçlamalarına maruz kalmıştı.

İsa'nın İlk Günahı'nın Netflix'te yayımlanması üzerine, filmin Hristiyanları rencide ettiği gerekçesiyle platformdan kaldırılması talebiyle düzenlenen kampanyayı 2 milyon kişi imzaladı.

Porta dos Fundos, aşırı alkol tüketimi, uyuşturucu, kavga ve büyüyle geçen bir gece sonrası İsa ve havarilerinin yaptıklarının üzerinden geçmelerini konu eden bir önceki tatil özel yapımlarıyla Uluslararası Emmy ödülü kazanmıştı.

Grup, Twitter'da paylaştığı mesajında şöyle yazdı:

24 Aralık sabahının erken saatlerinde, Noel arifesinde, Porta dos Fundos'un merkezi bir saldırının kurbanı oldu. Binamıza molotof kokteylleri atıldı. Daha birleşmiş, daha güçlü, daha yaratıcı şekilde devam edeceğiz.Ülkenin bu nefret fırtınasından sağ çıkacağına ve ifade özgürlüğüyle beraber sevginin hüküm süreceğine inancımız tam.

Brezilya, dünyanın en kalabalık Katolik topluluğunun yanı sıra, hızla büyüyen ve siyasi nüfuz kazanan bir evanjelist topluluğa da ev sahipliği yapıyor.

Kendisini "gururlu" bir homofobik olarak tanımlayan Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, daha önce verdiği bir mülakatta oğlunun eşcinsel olmasındansa ölmesini tercih edeceğini ifade etmişti. Bolsonaro, bu yıl bazıları LGBTİ+ temalı olmak üzere bir dizi filmin finansmanını askıya aldı.

Bu karar daha sonra federal mahkeme tarafından iptal edildi.

Jair Bolsonaro'nun oğlu Eduardo Bolsonaro, yakın zamanda Twitter'da yaptığı açıklamada Porta dos Funds'un Noel özel yapımını "çöp" olarak niteleyerek, filmin yapımcılarının "Brezilya toplumunu temsil etmediğini" belirtmişti.

 

 

Reuters'tan da yararlanılmıştır

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU