Selçuk Mızraklı'nın davası başladı... 64 gündür hapiste olan siyasetçi duruşma öncesi Twitter'dan mesaj verdi: 'İnadına yaşamak'

22 Ekim'de tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’nın cezaevinde çekilen fotoğrafları, “İnadına özgürlük ve inadına barış” sözleriyle paylaşıldı. Ağustos'ta görevden alınan Mızraklı'nın yargılandığı dava bugün başladı

Fotoğraf: Twitter @SelcukMizrakli

Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’nın 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava öncesi resmi Twitter hesabından cezaevi fotoğrafları ve bir mesaj paylaşıldı. 

 

Kayseri'deki Bünyan Cezaevi'nde 22 Ekim'den bu yana tutuklu bulunan Mızraklı'nın paylaştığı mesajda “Yaşamak, inadına yaşamak, yaşatmak, ölüme ve öldürmeye inat yaşamak ve yaşatmak, inadına özgürlük ve inadına barış diyerek!” ifadelerine yer verildi.

Mızraklı'nın yeni paylaştığı fotoğrafların 14 Kasım'da çekilmişti.

Mızraklı, 19 Ağustos'ta görevden alınarak yerine kayyum atanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görevden alındıktan sonra itirafçı Hicran Berna Ayverdi’nin aleyhine verdiği ifade doğrultusunda tutuklanan Mızraklı hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. 

Mızraklı, “Terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla 7 yıl 6 ay ile 15 yıl arasında değişen hapis istemiyle yargılanıyor.

Duruşma öncesi adliye önünde  yoğun güvenlik önlemleri  alındı.

Mızraklı, yargılandığı duruşmaya tutuklu bulunduğu Kayseri Bünyan T2 Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU