Galatasaray, Avrupa'nın en iyi futbol takımları arasında 23. sırada yer aldı

UEFA tarafından açıklanan tüm zamanların en iyi futbol takımları arasında Galatasaray, 23. sırayı alarak en başarılı Türk takımı unvanını elde etti

Fotoğraf: AA

UEFA'nın, 1955-2019 yıllarında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden takımların başarılarına göre belirlediği listede, zirveye, Real Madrid yerleşti.

İspanya temsilcisi, en çok kupa kazanan, maça çıkan, karşılaşma kazanan ve gol atan ekip unvanlarını da elde ederek tüm zamanların en iyi takımı listesinde rakiplerine açık ara fark attı.

Real Madrid, 64 yıllık süreçte oynadığı 437 karşılaşmanın 239'unda galip gelirken, 99 maçta rakiplerine mağlup oldu. Eflatun-beyazlılar, 76 karşılaşmada sahadan beraberlikle ayrıldı. 

İkinci sırada Almanya temsilcisi Bayern Münih'in yer aldığı listenin ilk üçü arasına adını yazdıran diğer takım ise İspanya'nın Barcelona ekibi oldu.

Geçtiğimiz sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası ve UEFA Süper Kupa'nın sahibi olan Liverpool, toplamda oynadığı 215 karşılaşmadai 121 galibiyet, 47'şer beraberlik ve mağlubiyet elde ederek listenin 7. sırasında yer aldı.

 

derbi9.jpg
Fotoğraf: AA

 

En başarılı Türk takımı Galatasaray

En başarılı Avrupa takımları arasına 23. sıradan adını yazdıran Galatasaray, 26 kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 175 karşılaşmanın 57'sinden zaferle ayrılırken, 43 maçta berabere kaldı ve 75 müsabakada yenilgi yaşadı. Kalesinde 272 gol gören sarı-kırmızılı takım, rakip ağları 213 kez sarstı ve toplamda 157 puan topladı.

Listede yer alan diğer Türk takımlarından Fenerbahçe 47'nci, Beşiktaş 55'inci, Trabzonspor 116'ncı, Medipol Başakşehir 315'inci, Sivasspor 384'üncü ve Bursaspor 445'inci sırada yer aldı.

 

Cristiano Ronaldo - AFP.jpg
Cristiano Ronaldo / Fotoğraf: AFP

 

En golcü Ronaldo 

Juventus'un Portekizli yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, 1955-2019 yılları arasında Şampiyonlar Ligi'nde attığı 129 golle zirvede yer aldı. 

Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi, 114 golle ikinci sıraya yerleştiği listenin üçüncü sırasındaki isim 71 golle Real Madrid'in eski futbolcusu Raul Gonzalez oldu.

 

Iker Casillas - AFP.jpg
Iker Casillas / Fotoğraf: AFP

 

En çok forma giyen Casillas

İspanya Milli Takımı ve Real Madrid'in efsane kalecisi Iker Casillas, 1955-2019 yılları arasında Şampiyonlar Ligi'nde en fazla oynayan oyuncu oldu.

Iker Casillas, Şampiyonlar Ligi'nde toplamda 181 maça çıkarak listenin ilk sırasında yer alıyor. Casillas'ın en yakın takipçisi ise 172 maçta forma giyen Portekizli Cristiano Ronaldo. İspanyol eski futbolcu Xavi Hernandez 157 maçla üçüncü, İrlandalı Ryan Giggs 151 maçla dördüncü olurken, Raul Gonzalez, 144 maçla beşinci sırada yer aldı.

 

Lionel Messi9 - Reuters.JPG
Lionel Messi / Fotoğraf: Reuters

 

Lionel Messi, Şampiyonlar Ligi tarihinde şimdiye kadar 140 maçta forma giyerek listenin altıncı sırada kendisine yer buldu. Messi, bu sezon takımıyla finale yükselse ve tüm maçlarda oynamayı başarsa bile sadece Raul Gonzalez'i geride bırakabilecek.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU