Tuncay Özkan, Devlet Bahçeli’nin 'Kanal İstanbul soygun düzenini çılgınca sürdürecek bir proje' sözünü hatırlattı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özkan, Kanal İstanbul projesine destek vermeyenleri ‘gayrı milli’ olarak nitelendiren MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin 8 yıl önceki sözlerini gündeme getirdi

Kanal İstanbul projesini savunan Bahçeli, "CHP'nin bunu anlaması zor ve zahmetli. CHP’nin iktidara geliyoruz iddiaları da uyduruk ve sakil bir hayaldir" ifadelerini kullanmıştı / Kolaj: Independent Türkçe

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kanal İstanbul projesine destek çıkıp Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) eleştirmesi, CHP kanadında tepkilere neden oldu.  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bahçeli'nin Kanal İstanbul ile ilgili 8 yıl önceki sözlerini hatırlattı.

Özkan, “Kanal İstanbul projesine destek vermeyenleri milli ve yerli olmamakla suçlayan Devlet Bahçeli bakın geçmişte ne diyordu: Güya yeni bir kanal açıyorlar, adına da 'İstanbul Kanalı ve bu bir çılgın proje' diyorlar. Bu, soygun düzenini çılgınca sürdürecek bir projedir'' ifadelerini kullandı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Bahçeli: Güya yeni bir kanal açıyorlar ve adına da ‘çılgın proje’ diyorlar

Kanal İstanbul’un kamuoyuna duyurulduğu 2011’de projeye karşı çıkan Devlet Bahçeli, şu sözleri söylemişti:

Güya yeni bir kanal açıyorlar ve adına da ‘çılgın proje’ diyorlar. Bu, soygun düzenini çılgınca sürdürecek bir projedir. Daha akılcı bir yol bulabilirsin. Bir işsize, bir aç insanımıza bir ekmek kapısı bulabilirsin. Şimdi bunlara kafa yoracağın yerde, akılcı politikalar üreteceğin yerde, çıldırmış bir toplumu çılgınca projelerle niye kandırıyorsun sayın başbakan?

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU