Fehmi Koru: Mehmet Ağar keşke geçmişte üstlendiği rollerde hangi mekanizmaların çalıştığını anlatsaydı

Koru: Kamuoyuna 'darbe yapılabilir' mesajı veriyor

Fotoğraf: AA

Gazeteci yazar Fehmi Koru, Suriçi Grubu Platformu’nun geçen günlerde düzenlediği buluşmada konuşan eski Emniyet Müdürü Mehmet Ağar’ın konuşmasını yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mehmet Ağar’ın yeni partilere yönelik yaptığı eleştirileri kişisel bloğundaki köşesine taşıyan Koru, “Şimdi de kamuoyuna ‘Darbe yapılabilir’ mesajı veriyor” derken şu ifadeleri kullandı:

28 Şubat (1997) ve 27 Nisan (2007) dönemlerinde oynadığı kritik roller sebebiyle kendisine kulak vermek mi, yoksa yine açıklamalarıyla o dönemlerdekine benzer bir görev üstlendiği kuşkusuna düşmek mi gerekir tereddüdündeyim.

AK Parti 27 Nisan ‘e-muhtırası’na direndi ve kazandı. Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığa giden yolunu da, Abdullah Gül’ün “Ben adayım” direnişi ve direniş sonucu seçimi kazanması açmış oldu. 

Direnen kazanıyor diye biliyorum.

Belki de yeni partilerin varlığı demokrasiyi daha da güçlendirecek ve -varsa- uğursuz niyetlere kapılma heveslilerini yanlışlıktan vazgeçirecektir.

O iki dönemde de yanlış tavırlar almış Mehmet Ağar keşke geçmişte üstlendiği rollerde hangi mekanizmaların çalıştığını anlatsaydı.

fehmikoru.com

DAHA FAZLA HABER OKU