Venezuela hükümeti: Paralı askerler, ordu tesisini bastı

Yetkililer Venezuela’nın güneyindeki askeri tesisi basan saldırganların silahları çalarak bir kişiyi öldürdüğünü söyledi

Bu ay içinde Maduro'ya darbe girişiminde bulunan 16 askerin de ülkeden kaçtığı aktarılmıştı (Reuters)

Venezuela’nın güneyinde saldırganların askeri tesisi basarak silahları çaldığı ve bir askeri öldürdüğü aktarıldı.

Reuters’ın haberine göre, Savunma Bakanı Vladimir Padrino, polisin ve ordunun çalınan tüm silahları geri aldığını ve bazı şüphelilerin gözaltına alındığını söyledi. Padrino herhangi bir isim vermeden, saldırının “muhalefetin aşırı kesimleri tarafından” gerçekleştirildiğini söyledi. 

30 Nisan’da Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya karşı düzenlenen darbe girişiminin ardından ülkedeki siyasi gerilim atmosferi devam ederken ekonomik darboğaza da henüz çözüm bulunabilmiş değil. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Enformasyon Bakanı Jorge Rodriguez saldırıyla ilişkisi olduğu düşünülen 6 kişinin Brezilya sınırına yakın bir yerde gözaltına alındığını belirtti. Rodriguez, baskını düzenleyenlerin “Kolombiya’daki paramiliter kamplarda” eğitim aldığını ve Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’dan destek aldığını ekledi. 

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, baskını düzenleyen grubu “paralı asker” olarak tanımlayarak, saldırının bölgesel bir stratejinin parçası olarak ülkeyi istikrarsızlaştırma amacıyla düzenlendiğini söyledi. 

Daha önce AP’nin aktardığı haberdeyse Venezuela’da 30 Nisan’da Nicolas Maduro’ya karşı ABD’nin desteklediği Juan Guaido ve partisi Voluntad Popular’ın lideri Leopoldo Lopez’in desteklediği darbe girişimine katılan 16 askerin daha önce sığındığı Panama Büyükelçiliği’nden kaçtığı aktarılmıştı. 

Ülkeden kaçtığı belirtilen askerlerle görüşen AP muhabiri Joshua Goodman’ın bahsi geçen haberinde yarbay Illich Sanchez ve Rafael Soto’nun gizli bir “askeri operasyonun” parçası olarak küçük gruplar halinde seyahat ettiklerini söylediği belirtilmişti. Yürüttükleri “askeri operasyona” üst ve alt rütbeli onlarca askerin destek verdiği iddia edilmişti. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU