Sokak kedisi Hüsnü okullu oldu... 'Biraz misafir ederiz' denmişti, şimdi derslere giriyor

Manisa'da öğrencilerin okul bahçesinde bulup sahiplendiği, bakımı ve beslenmesini üstlendiği sokak kedisi, derslere de girmeye başladı

Fotoğraf: AA

Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki okulda, öğrencilerin bahçede bulup bakımını üstlendiği ve "Hüsnü" adını verdiği sokak kedisi ilgi odağı oldu.

Atatürk Mahallesi'nde 859 çocuğun eğitim gördüğü Atatürk İlkokulu’nda bir grup öğrenci, bahçede buldukları sokak kedisinin bakımını üstlenmek için sınıf öğretmenleri Derya Karakelle ile Okul Müdürü İsmail Uçun'dan yardım istedi.

Okul yönetimi öğrencilerin talebini kabul etti.
 

1.jpg
Fotoğraf: AA


Belediye barınağında kedinin aşıları yaptırıldı.

Hüsnü'nün bakımı ve beslenmesi ile ilgili tüm sorumluluk öğrencilere verildi. 

Kedi, zaman içined öğrenciler ile derslere de girmeye başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ders sırasında sıraların üzerine çıkan, kimi zaman bir köşede uyuklayan kedi, teneffüslerde öğrencilerle oynuyor.

Sınıf öğretmeni Derya Karakelle, yaptığı açıklamada, kedinin varlığının öğrencilerin okula sevgisini artırdığını söyledi.
 

2.jpg
Fotoğraf: AA


Okul bahçesinde baktıkları kediyi havaların soğumasıyla sınıflarına almaya karar verdiklerini anlatan Karakelle, "Biraz misafir edelim derken sınıfın bir parçası oldu. Zamanla sınıfta bir yatağı, oyuncakları ve mama kapları oldu. Artık bizimle sınıfta yaşıyor. Mamasını yiyor, genellikle uyuyor." diye konuşüu.

Daha önce de İzmir'deki Ticaret Borsası İlkokulu'nda Tombi adında bir sokak kedisi bakılmaya başlanmıştı. 

Bir öğrenci velisinin şikayetiyle geçen yıl okuldan uzaklaştırılınca sosyal medya desteği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün devreye girmesiyle yeniden okula dönmüştü.

Yoğun çabaların ardından okula dönen kedi Tombi, öğretmen Özlem Pınar İvaşçu'nun İsviçre'ye taşınma karanının ardından bu ülkenin yolunu tutmuştu.

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU