Fatih Terim Göztepe mağlubiyeti sonrası konuştu: Hepimiz bu bedeli ödeyeceğiz

Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, Göztepe'ye 2-1 mağlup oldukları maçın ardından konuştu

Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 16’ncı haftasında Göztepe, sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti.

49. dakikada sağ kanattan aldığı topla bir süre ilerleyen Halil Akbunar'ın ceza sahasına girmeden attığı şutta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

56. dakikada Leo'nun sol kanattan yaptığı ortada topu kontrol eden Halil Akbunar'ın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

61. dakikada Göztepe tekrar öne geçti. Hızlı gelişen Göztepe atağında kendi ceza sahasından aldığı topla uzun süre ilerleyen Halil Akbunar, meşin yuvarlağı Serdar Gürler'e aktardı. 

Ceza sahasına girerken Serdar'ın pasıyla tekrar topla buluşan Halil Akbunar'ın kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-1. 

77. dakikada sağ kanattan yapılan ortada ceza sahası içinde topla buluşan Serdar Gürler'in vuruşunda, direğe çarpıp geri dönen top Muslera'da kaldı.

78. dakikada Adem Büyük'ün pasıyla müsait durumda topla buluşan Falcao'nun şutunda, kaleci Beto meşin yuvarlağı kurtardı. Müsabaka Göztepe'nin 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Terim: Deneniyoruz, sınanıyoruz bu kesin

Maç sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim hayalkırıklığı yaşadığını söyledi.

Oynamaya çalışan hep biz oluyoruz ama oyun çok duruyor. Yerden kalkmayanlar, içeri giren doktorlar... Buna müsade eden de hakemlerimiz.

Tuhaf bir istatistik var. Bu kadar pozisyona rağmen kaleyi tutan 1 şutumuz var. Hep dışarı atmışız. Göztepe'yi 3 puandan dolayı tebrik ediyorum. Biz de bunun altından çok çalışarak kalkmayı deneyeceğiz.

Belki de en fazla bu maçta pozisyona girdik. Her türlüsüne girdik. Deneniyoruz, sınanıyoruz bu kesin. Yapacağımız tek şey, sabretmek. Sabır derken, başarmak için her zamanki gibi birlikteliğimizi sürdürmek ve çok çalışmak lazım.

 

Bütün kupaları alsanız da büyük takımda çalışıyorsanız ‘pardon’ demek yok. Çok üzülüyorum tabi ama böyle bir hakkımız yok. Bizim ülkeye mahsus olarak yükseldikçe düşmanınız da o kadar artıyor. Çekemeyenler, yerinizde gözü olanlar, biz niye olamıyoruz diyenler, merhaba demedi diye bile bazen karşınızdaki sizin için kuyu kazan biri olabiliyor.

Eleştirilerin seviyesi doğru olursa bundan faydalanmaya çalışırım. ‘Ben de bu kadar kazanmışım’ diyecek bir adam değilim. Ben dahil hepimiz bu gidişatın bedelini ödeyeceğiz. Ne yapabilirsek onu yapacağız. Ekonomimiz el verdiği sürece. Umarım düşüncelerimizi planlarımızı uygulayabiliriz.

 

Yapıcı eleştirilere saygıyla karşılık verdiğini söyleyen Terim, "Ne zaman iş belden aşağı, kasıt veya altında bir şey var gibi anladığım anda kimseden çekinmeden her türlü mevkideki insan için gereğini söyledim, söylemeye de devam edeceğim" dedi. 

"Şu bir gerçek, futbolda dün yok. Kazanınca düşmanınız artıyor. Çekemeyenler, kıskananlar, biz niye olamıyoruz diyenler. Karşınızda sizin için kuyu kazanan biri oluyor. Seviyesi düzgün olursa, biz de bir şey elde edebilirsek hoşuma gider."

 

Göztepe'nin teknik sorumlusu Ersan Parlatan ise üç puanın kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti.

Parlatan, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, geçen hafta Gençlerbirliği mağlubiyetiyle ligdeki çıkışlarına ara verdiklerini, bu nedenle Galatasaray maçının kendileri için bir fırsat olduğunu söyledi.

Maçı kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Parlatan, "Çok iyi mücadele ettik, taraftarımız her türlü desteği verdi. Güzel ve önemli bir galibiyet aldık. Önümüzde zorlu Demir Grup Sivasspor deplasmanımız var. İyi hazırlanarak o maça çıkacağız." ifadelerini kullandı.

 

Ajanslar 

DAHA FAZLA HABER OKU