Adalet Bakanı Gül: Selamlaşmamızdan gerçeğe aykırı sonuçlar çıkarma gayreti anlamsız ve beyhude bir çaba

Gül’üm geçmiş yıllarda Haznevi Tarikatı'nın düzenlediği bir programa katıldığı görüntüler, tartışma yarattı

Fotoğraf: Twitter

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'te 2015 yılında katıldığı 'Kutlu Doğum Haftası'yla ilgili çıkan görüntülerle ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Gül, “Katıldığım ve hukuka aykırı herhangi bir yönü olmayan bir etkinlikteki selamlaşmamızdan gerçeğe aykırı sonuçlar çıkarma gayreti anlamsız ve beyhude bir çabadır” dedi.

Gül’ün bir etkinlikte Suriye merkezli Haznevi Tarikatı'nın düzenlediği bir programa katıldığı, tarikat lideriyle de selamlaştığı görüntüler tartışılmıştı.


 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklama yapan Gül şu ifadeleri kullandı: 

Dün sosyal medyada paylaşılan videolar üzerine bazı basın-yayın organlarında çeşitli yorum ve haberler yapıldı. 
2015 yılında memleketim Gaziantep'te "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında davet edildiğim bir programa iştirak ettim.
Toplumun her kesiminden, her renkten, her desenden, her kökten insanımızla kucaklaşmak, selamlaşmak millete hizmet davamızın şiarıdır. Anadolu'muzun irfanla yoğrulmuş bereketli dokusu ile tanışmayı bir nimet ve nasip meselesi olarak gören bir anlayışla bu şiarı her fırsatta temsil gayreti içinde olacağımın bilinmesini isterim.
Bizim siyaset anlayışımıza göre devletin görevi farklılıkları korumaktır. Demokrasilerde hiçbir kural, hiçbir hukuk düzeni, "benim gibi düşüneceksin, benim gibi giyineceksin, benim gibi yaşayacaksın" demez. Bu zihniyetten ülkemiz ve milletimiz çok çekti, Allah'ın izniyle bir daha o karanlık döneme dönülmeyecek.
Bu düşüncelerle katıldığım ve hukuka aykırı herhangi bir yönü olmayan bir etkinlikteki selamlaşmamızdan gerçeğe aykırı sonuçlar çıkarma gayreti anlamsız ve beyhude bir çabadır. Esasen bu çabanın, şahsımın hukuk ve anayasaya bağlı, demokrasi ve insan haklarına odaklanmış siyaset anlayışından duyulan rahatsızlıktan doğduğu kanısındayım.
Bugüne kadar hukuk dışı bir yola asla sapmadık, hukukun dışında bir yola asla tevessül etmedik, etmeyiz. Siyasetimiz ve duruşumuz milletimizin temiz vicdanına ve irfanına emanettir.
Kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunarım.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU