“AK Parti ile Gelecek Partisi arasında ilk polemik de çıktı böylece”

Akif Beki: Soru sormayı ağız tamburası çalmak zanneden arkadaş, bakarsınız Davutoğlu’na da cevap hakkı tanır

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Malezya’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir basın mensubunun sorduğu “çınar” sorusunu yazdı.

Beki, bugünkü yazısında “güya gazeteci” olarak nitelediği kişinin Erdoğan'a yönelik şu sorusunu aktardı:

Bakıldığında AK Parti çınarından kopan bir yaprak söz konusu. Ömrü ne olur? Kurulmakta olan diğer siyasi parti bağlamında ise tabanı bölmek büyük bir vebal değil mi sizce?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti ile Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi’nin arasındaki ik polemiğin bu sorudaki “çınar”dan çıktığını söyleyen Beki, şunları yazdı:

Başka söz söylemeye fırsat bırakmadığı halde, Cumhurbaskanı nezaket göstermiş. ‘Sen siyasetçi değilsin, siyaseti bana bırak, kendi adına konuş’ demeden yanıtlamış yine de.

Başka ne diyebilirdi ki, cevabı şöyle: “Çınardan kopan bir yaprak dediniz. AK Parti bir çınardır. Biliyorsunuz, yapraklar hazan mevsiminde dökülür. Bizim hazan mevsimimiz yok. Biz yolumuza devam ediyoruz. Şimdi onların durumu o. Külliye’ye geldiğiniz zaman çınarlarımızın yapraklarını döktüğünü ama 4-5 ay sonra yine yeşillendiğini göreceksiniz. Düşen yaprak bir daha eski yerine dönmüyor. Biz bunu trenden inenler olarak anlatmıştık...”

AK Parti ile Gelecek Partisi arasında ilk polemik de çıktı böylece; çınar polemiği...

Soru sormayı ağız tamburası çalmak zanneden arkadaş, bakarsınız Davutoğlu’na da cevap hakkı tanır.

‘Siz daldan düşen kuru yaprağı mı amblem seçtiniz, yine yeşillenecek çınar dalları AK Parti’de mi kaldı’ diye sormak gelir mi gelir aklına, gelemez mi!

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU