Vali Yerlikaya: Harekatlardan sonra İstanbul'daki 50 bin Suriyeli gönüllü dönüş yaptı

Vali Yerlikaya, İstanbul'da 557 bin 14'ü ikamet izinli, 555 bin 179'u geçici koruma kapsamında Suriyeli olmak üzere 1 milyon 112 bin 193 yabancı göçmenin yaşadığını söyledi

Fotoğraf: AA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatı sonrasında 50 binden fazlası İstanbul'dan olmak üzere, 371 bin Suriyelinin gönüllü dönüş yaptığını söyledi.

Zeytinburnu Belediyesi ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nce, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü kapsamında düzenlenen "Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye" etkinliğine katılan Vali Yerlikaya, "Türkiye ve İstanbul'da birlikte yaşadığımız tüm misafirlerimiz, göçmenler ve bu topraklarda yaşamayı tercih eden herkes, kültürlerini tanıtma ve bizimle paylaşma imkanı bulacak. Anadolu'yu dünyanın en görkemli medeniyeti yapan şey, işte bu çeşitliliktir." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu topraklar bin yıldır Türk yurdudur"

Türk milletinin ırkçılık, ötekileştirme ve ayrımcılık bilmediğini ifade eden Yerlikaya, "Bizim bildiğimiz bir şey varsa o da insanın eşref-i mahlukat olduğudur. İnsan yaratılmışların en şereflisi, en yücesidir. Biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Bu topraklar bin yıldan bu yana Türk yurdudur." diye konuştu.

"İstanbul'da 1 milyon 112 bin yabancı göçmen var"

Vali Yerlikaya, İstanbul'da 557 bin 14'ü ikamet izinli, 555 bin 179'u geçici koruma kapsamında Suriyeli olmak üzere 1 milyon 112 bin 193 yabancı göçmenin yaşadığına işaret ederek, şunları söyledi:

Suriye'de kalıcı istikrar ve normalleşmenin tesisi için geri dönüşleri, terörle mücadele kadar önemli görüyoruz. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatı ile terör unsurlarından arındırılarak, gerekli fiziki ve güvenlik şartları sağlanan bölgelere 50 binden fazlası İstanbul'dan olmak üzere, 371 bin Suriyeli gönüllü geri dönüş yaptı. İlimizdeki eğitim, sağlık, güvenlik ve diğer hizmetlerin doğru planlanması için GÖÇNET ve MERNİS kayıtlarının fiili ikametlerle uyumlu hale getirilmesi çalışmaları devam ediyor. İlimizdeki yabancı göçmenlerle aramızda 8 yıldan beri kardeşlik hukukuyla yürüyen birliktelikte uyumun artırılması ve güçlendirilmesine çalışıyoruz. Bu kadar göçmeni, topraklarında ağırlayan yüce bir devletimiz, gönlü geniş bir milletimiz var. Bu etkinlik, çok hayırlı, verimli bir başlangıç oldu, inşallah devamı gelir.


Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU