Şirketin 75 bin dolarını striptiz kulübünde harcayan Silikon Vadisi CEO'su kovuldu

Turvo şirketinin patronu Eric Gilmore'un parayı müşterilerini eğlendirmek için kullandığı iddia ediliyor

(Reuters)

ABD'de bir mahkeme dosyasına göre ülkenin teknoloji üssü Silikon Vadisi'ndeki bir startup'ın üst düzey yöneticisi "yetişkinlere yönelik eğlence mekanlarında" 75 bin dolardan fazla harcama yaptıktan sonra kovuldu.

Turvo adlı şirketin patronu Eric Gilmore, mali denetimin harcamaları ortaya çıkarmasının ardından, kuruluşunda yer aldığı şirketten mayısta çıkarıldı.

İddiaya göre, potansiyel müşterileri eğlendirmek için şirketin kredi kartlarıyla yapılan harcamalar üç yıl boyunca sürdü.

Mahkeme dosyasında şu ifadeler yer aldı: "Mayıs 2019'da şirketin kredi kartlarındaki harcamaların gözden geçirildiği sırada Turvo'nun finans direktörü, Gilmore’un, (iddia edildiği üzere) yetişkinlere yönelik eğlence mekanlarına ödenen 76 bin 120 dolar da dahil olmak üzere, en az 125 bin dolarlık harcama için kartını kullandığını belirledi."

Söz konusu dava, Turvo yönetim kurulunun kendisini görevinden uzaklaştırmak için doğru prosedürü izlemediğini iddia eden Gilmore tarafından açıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Striptiz kulubüne ilişkin iddialar davada arka plan bilgisi olarak yer alırken, Gilmore ya da avukatları tarafından reddedilmedi.

Turvo sözcüsü ise şirketin başka bir yorumda bulunmayacağını belirterek, "sorunun çözüldüğünü ve şirketin yoluna devam ettiğini" söyledi.

Deniz taşımacılığı için yazılım üreten Turvo, Scott Lang'ı yeni CEO'su olarak işe almıştı.

İşten çıkarmayı ilk duyuran Bloomberg'le röportajında Lang, "potansiyel müşterilerini striptiz mekanlarında kazanmayı asla denemeyeceğini" söylemişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU