Süper Lig’de 15. hafta: Trabzonspor öne geçtiği maçta yenildi, Başakşehir üst üste ikinci puan kaybını yaşadı

15. haftanın kapanış maçlarında Trabzonspor, Denizlispor’a 2-1 mağlup oldu, Medipol Başakşehir ise İttifak Holding Konyaspor’la yenişemedi

Kolaj: Independent Türkçe

Süper Lig'de 15. hafta mücadelesinde Trabzonspor kendi sahasında 1-0 öne geçtiği maçta Denizlispor'a 2-1 mağlup oldu.

Bordo Mavililer'in golü 21'de Nwakaeme'den gelirken, eski Trabzonsporlu Hugo Rodallega 59 ve 82'deki golleriyle Ege temsilcisine 3 puan getirdi.

Medipol Başakşehir ise kendi evinde ağırladığı İttifak Holding Konyaspor ile 1-1 berabere kalırken, üst üste ikinci beraberliğini aldı.

Trabzon’da 3 gol sesi

İlk yarıyı önde kapatan Trabzonspor, 21. dakikada öne geçti. Sağ taraftan ceza alanı son çizgisine inen Sturridge'nin yerden pasında Nwakaeme'den önce araya girmek isteyen Oğuz Yılmaz, altıpas içinde ters bir vuruşla topu kendi filelerine gönderdi. Maçın ilk yarısı 1-0 bitti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İkinci yarıda ise 59. dakikada Yukatel Denizlispor skora denge getirdi. Aissati'nin sağdan ortasında ceza alanı içinde uygun durumda Rodallega, düzgün bir kafa vuruşuyla topu kaleci Uğurcan Çakır'ın sağ tarafından filelerle buluşturdu ve maç 1-1 oldu.

82. dakikada konuk takım öne geçti. Barrow'un pasında Estupinan'ın vuruşunda top, Rodallega'nın önüne düştü. Bu futbolcu da altıpas içinde kaleci Uğurcan Çakır'dan sıyrılarak topu filelere gönderdi ve maçın tabelası 1-2 ile belli oldu.

Medipol Başakşehir, üst üste ikinci puan kaybını yaşadı

Turuncu-lacivertli ekip, ligin 15. haftasında konuk ettiği İttifak Holding Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını Ponck'un golüyle 1-0 önde kapatan ev sahibi ekip, ikinci yarıda Milosevic'in golüne engel olamadı. Bu beraberlikle puanını 27'ye çıkaran turuncu-lacivertli ekip, averajla Beşiktaş'ın önünde ikinci sıraya yükseldi. 

Medipol Başakşehir, Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda İstikbal Mobilya Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. 

Galibiyet hasreti 8 maça çıkan İttifak Holding Konyaspor ise 15 puanla aynı puana sahip Kasımpaşa'nın ardından averajla 15. sırada yer aldı. 

Yenilmezlik serisi 13 maça çıktı

Süper Lig'in ilk iki haftasında oynadığı maçları kaybeden ve sezona kötü bir başlangıç yapan Medipol Başakşehir, daha sonraki 13 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. 

Turuncu-lacivertli ekip, İttifak Holding Konyaspor ile berabere kalarak yenilmezlik serisini 13 maça yükseltti.

İstanbul ekibi, bu süreçte oynadığı 13 maçta 7 galibiyet alırken, 6 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı.

Ponck ilk golünü attı

Medipol Başakşehir'in sezon başında 4 yıllık sözleşme imzalayarak kadrosuna kattığı Carlos dos Santos Rodrigues (Ponck), turuncu-lacivertli formayla ilk golünü İttifak Holding Konyaspor'a attı. 

Yeşil Burun Adaları Milli Takımı'nda da forma giyen 24 yaşındaki futbolcu, mücadelenin 26. dakikasında attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Ancak bu gol, galibiyet için yeterli olmadı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU