Fenerbahçe “hakem hatalarından” dert yandı, Galatasaray “biz demiştik” dedi

Fenerbahçe'nin bir açıklama yaparak hakem hatalarının “kabul edilebilir sınırın üzerine çıktığını” savunması Galatasaray’ı kızdırdı

Süper Lig’in ikinci yarısında da VAR sistemi ve hakem hataları tartışılmaya devam ediyor. 

Bursaspor deplasmanından bir puanla ayrılan Fenerbaçe’nin hedefinde maçın hakemi Cüneyt Çakır vardı. 

Fenerbahçe kulübün resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Açıklamada beş farklı pozisyonun video görüntülerine de yer verilerek, “hakem hatalarının kabul edilebilir sınırların üzerinde olduğu” savunuldu.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada “Futbol oyun kuralları dışında göz göre göre gerçekleşen hakem hatalarına karşı susacağımız anlamına gelmemektedir. Söz konusu camiamız ve hakları olduğunda, gözümüzü karartıp, gereken her mücadelenin içerisinde sonuna kadar var gücümüzle yer alacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır” değerlendirmesinde bulunuldu.

Tartışmaya Galatasaray taraftar grupları da dahil oldu

Fenerbahçe’nin bildirisinin ardından, Galatasaray taraftar grubu Ultraslan, resmi Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. 

 

 

Geçtiğimiz kasım ayında Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray-Konyaspor maçından sonra hakem hatalarını eleştirmişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından Kulüpler Birliği Vakfı toplanmış ve “ Süper Lig’de her daim hakem hataları olmuştur ve olacaktır. Çünkü insanın olduğu her yerde hata da işin parçasıdır ” denilen bir bildiri yayımlanmıştı. Galatasaray hariç diğer 17 kulüp bildiriyi imzalamış, Fenerbahçe Spor Kulübü de resmi Twitter hesabından bildiriyi paylaşmıştı.
 

DAHA FAZLA HABER OKU